*Nettavisen* Økonomi.

Pustepause på børsen

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Oslo Børs har slått av på tempoet etter å ha satt ti børsrekorder på noen få uker.

08.02.07 10:13

Investorene Oslo Børs har fått en pustepause etter de siste dager rekordkjør. Hovedindeksen faller 0,29 prosent til 467,79 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen fikk seg en liten knekk etter gårsdagens oljelagertall fra de amerikanske myndighetene. Det var særlig en økning innen drivstofflagrene som førte til nedgangen. Et fat nordsjøolje med levering i mars koster 57,64 dollar ved råvarebørsen i London.

Usikkerheten knyttet til om Statoil og Norsk Hydro vil klare å opprettholde produksjonsmålene de har hatt tidligere for 2007 har tynget oljetungvekterne de siste dagene. Nedgangen i oljeprisen bidrar også til at nedturen forsterkes for oljetungvekterne.

Statoil faller 0,76 prosent til 162,25 kroner, mens Norsk Hydro blir sendt ned 0,86 prosent til 201,75 kroner.

IT-resultatene renner inn
Resultatene fra IT-selskapene renner fortsatt inn. Den teknologitunge Nasdaq var i storform i går kveld og dette smitter over på de norske selskapene.

Tandberg Data holdt sin fjerdekvartalspresentasjon torsdag morgen og overrasker på oppsiden. Aksjekursen stiger 9,63 prosent til 8,88 kroner. Resultat før skatt endte på 1,4 millioner dollar fra et underskudd på 2,4 millioner dollar fjerde kvartal 2005. Etter skatt satt selskapet igjen med 2,1 millioner dollar i fjerde kvartal 2006, mens de måtte svelge et underskudd på 2,7 millioner dollar i tilsvarende periode året før.

Bruttomarginen økte til 25,9 prosent i fjerde kvartal fra 22,50 prosent i tredje kvartal. Tandberg Data venter at bedringen av bruttomarginene vil fortsette for hele produktporteføljen. Spesielt har IT-selskapet har tro på at det nye produktet RDX og lansering av produktet StorageLoader LTO-3 innenfor automasjon vil fortsette den positive tendensen på bruttomargin.

Sevan Marine stiger 5,21 prosent til 42,40 kroner. Selskapet melder at de har gitt mandat til to banker for å skaffe på plass bankfinansiering av enheten på totalt 650 millioner dollar. Samtidig melder de at bygging av Sevan Drilling går som planlagt og er ventet levert i første kvartal 2009.

Røkke drar inn
Kjell Inge Røkkes Aker American Shipping har fått en ny ordre på seks produkttankere fra Overseas Shipholding. For Aker American er den fulle verdien av avtalen over 700 millioner dollar, før profittdeling. Aksjen stiger 4,93 prosent til 95,75 kroner.

Fast var onsdag kveld ute med sine tall for fjerde kvartal. Topplinjen vokser, men marginene klarer ikke holde følge. Resultatet før skatt endte på 4,3 millioner dollar mot 3,7 millioner dollar i samme periode året før. Analytikerne hadde ventet resultat før skatt på 3,3 millioner dollar, sier tall fra TDN Finans.

Markedet svarer med å sende Fast-aksjen opp 3,43 prosent til 18,10 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.