Gå til sidens hovedinnhold

Pynter på nye Rema-butikker

Snøhetta skal designe Reitans butikker.

Rema 1000 mener Snøhetta kan bidra til mye mer en vakre og estetiske operabygg i Norge og bibliotekbygg i Alexandria. Nå skal det anerkjente arkitekt-, landskapsarkitektur- og interiørdesignfirmaet bygge fremtidens dagligvarebutikker - den første allerede om få uker.

- Vi mener at det er mulig å bygge pene, mer miljøvennlige bygg som også er effektive og ikke for dyre. Da skaper vi flotte bygg som også sparer miljøet, noe vi tror kundene vil verdsette, sier administrerende direktør for Rema 1000, Ole Robert Reitan i en melding.

Helt ny butikkarkitektur
Den første Snøhetta Rema 1000 er allerede tegnet ut og klar for bygging ved nyttår på

Kroppanmarka i Trondheim. Bygget har en rekke moderne funksjonaliteter i tillegg til en ny, annerledes og spesiell butikkarkitektur.

- For oss er det helt fantastisk å få samarbeide med Snøhetta. Snøhetta utkonkurrerte 60 andre firmaer i den prestisjetunge konkurransen om å få designe inngangsportalen til 11. septembermuseet på Ground Zero, så at de nå skal designe REMA 1000-butikker er bare fantastisk moro, forklarer Reitan i meldingen.

Miljø- og kundefokus
De nye butikkene tar vare på dagslyset, har miljøeffektive og fremtidsrettede kjøle- og fryseløsninger, høy varmegjenvinningsgrad, er vedlikeholdsfrie og lyset skal også gi kundene en god handleopplevelse. I tillegg er det lagt vekt på miljøriktige løsninger for kundene, som for eksempel nye retursystemer, som skal gjøre butikkene enda enklere å handle i.

- Dette betyr totalt sett at vi sparer både penger og miljøet, i tillegg til å få butikker som ser ekstremt fine ut, noe vi er sikre på at kundene vil like meget godt, mener Reitan i meldingen.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser