Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Q-Free overrasket over konkurrenten

Foto: Q-free
Sist oppdatert:
Styret i Q-Free er overrasket over hovedkonkurrentens aksjekjøp i selskapet.

I går meldte teknologiselskapet Q-Free om at det hadde fått melding om en kjøper som ville kjøpe inntil 25 prosent av selskapet. I dag kom meldingen om at det var konkurrenten, østerikske Kapsch TrafficCom, som har kjøpt over 11 millioner aksjer til 10 kroner aksjen. Dermed har selskapet over natten blitt største aksjonær i Q-Free.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Q-Free melder fredag ettermiddag at det er overrasket og at de per i dag ikke mottatt noe informasjon angående bakgrunnen for kjøpet av aksjene.

- Følgelig har styret i Q-Free på nåværende tidspunkt ikke grunnlag for å evaluere Kapsch sin endelige strategiske intensjon og rasjonale. Styret i Q-Free registrerer at Kapsch er selskapets største konkurrent, og forventer å motta informasjon fra Kapsch angående deres intensjoner og rasjonale innen kort tid.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Styret i Q-Free er av den formening at selskapet har en sterk markedsposisjon og har vist en sterk operasjonell og finansiell utvikling de siste år som et uavhengig og selvstendig selskap. Styret er av den initielle oppfatning at prisen Kapsch betalte ikke reflekterer de underliggende verdiene i selskapet, og er av den oppfatning at selskapet vil fortsette å skape verdier for sine aksjonærer som et uavhengig selskap.

Videre vises det til at ingen primærinnsidere i Q-Free har solgt eller har som intensjon å selge aksjer til Kapsch.

Q-Free-styret har engasjert SEB Enskilda for rådgiving og aktiv evaluering av alle mulige opsjoner for Q-Free i nåværende situasjon.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!