NA24.no

Q-Free skjerper seg

Sist oppdatert:
Teknologiselskapet Q-Free vil bedre driften for å stå sterkere i konkurransen om bomringer.

Styret i teknologiselskapet Q-Free mener det er behov for å gjennomføre en rekke forbedringstiltak i selskapet. I den forbindelse tar selskapet en avsetning i fjerde kvartal på 30 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet leverer bomsystemer til offentlige veier.

- Dette er nødvendig for å opprettholde Q-Frees ledende posisjon i markedet for automatiske bompengeløsninger, som forventes å være et vekstmarked i årene som kommer, skriver styret.

Avsetningsbehovet i fjerde kvartal 2006 relaterer seg til restrukturering av salgsapparatet, leveransekjeden og organisasjonen, samt justering av avsetninger knyttet til tidligere leveranser.

Blant tiltakene er øke antallet lokale salgskontorer og å øke markedsaktivitetene internasjonalt. Det skal også gjøres tiltak for å kostnadseffektivisere eksisterende produkter i selskapet.

Svakt fjerde kvartal
I forbindelse med tiltakspakken har styret også kommet med guiding for driften i fjerde kvartal. Det forventes at omsetningen havner i området 85 til 90 millioner kroner. Det vil gi et ordinært driftsresultat på svake 2 til 4 millioner kroner.

Dette vil gi en årsomsetning for 2006 i området 383 til 388 millioner kroner, med et

driftsresultat på 29 til 31 millioner kroner inkludert ekstraordinær avsetning.

- Det svake driftsresultatet i fjerde kvartal, sammenlignet med foregående kvartal, skyldes i hovedsak høyere markedsføringskostnader og noe lavere marginer, melder selskapet.

Selskapet melder at de ved utgangen av 2006 hadde 150 millioner kroner på bok og en ordremasse på 290 millioner kroner.

Ser veks
- Det forventes en gradvis økning av forretningsvolumet utover i 2007, hvor selskapet vil posisjonere seg aggressivt for å vinne nye strategiske markeder, skriver styret.

Den langsiktige vurderingen av veksten i markedet er uendret, og Q-Free venter at markedet vil vokse i størrelsesorden 20 prosent i 2007

- Med de vekstmuligheter vi har identifisert, kombinert med styrkning av konsernledelsen, er det attraktivt å gjennomføre nødvendige investeringer for at Q-Free skal beholde sin ledende posisjon i det globale markedet, sier konsernsjef Øyvind Isaksen i en kommentar.

Q-Free har ansatt to nye ledere for å styrke konsernledelsen. Per Fredrick Ecker er ansatt som ny VP Sales og Marianne Sandal har overtatt ansvaret for produksjon, logistikk, leveranseledelse og kundeservice (VP Operations).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere