NA24.no

Quale ny Avinor-sjef

Sist oppdatert:
Sverre Quale (49) er ansatt som ny administrerende direktør i Avinor.

Som ny administrerende direktør i Avinor ønsker Sverre Quale å sette fokus på de ansatte.

- Jeg ønsker å tilrettelegg til det beste for de ansatte. Åpenhet i organisasjonen er svært viktig. De ansatte skal vite at takhøyden er stor, sier Quale.

Han legger ikke skjul på at utfordringene er store. Ikke minst med flygeleder problematikken. Men han tror det vil løse seg på sikt.

- Jeg ser ikke sykemeldingsproblematikken rundt flygelederne som noe stort problem. Selskapet har alt gjort en del tiltak, og på sikt vil den nye flygerlederutdanningen kompensere for en del av problemet, sier Quale.

Kandidaten
Quale, som begynner i jobben etter påske, kommer fra stillingen som leder for Havarikommisjonen for sivil luftfart og jernbane (HSLB), der han har vært sjef siden 2003.

Sverre Quale er 49 år og utdannet sivilingeniør. Quale kommer fra Statens havarikommisjon for transport, hvor han har vært direktør og øverste leder siden 2003. Fra 2001 til 2003 var Quale direktør med ansvar for sikkerhet, helse og miljø i daværende Luftfartsverket og senere Avinor. I perioden 1999 til 2001 var Quale direktør i Statens Jernbanetilsyn, og tidligere på 90-tallet hadde han lederstillinger i Saga Petroleum AS med blant annet ansvar for sikkerhet.

- Styret i Avinor er svært tilfreds med å ha funnet en kandidat som fyller kravene vi har satt til sikkerhetsfaglig kompetanse. Quale har de beste forutsetninger for å videreutvikle sikkerhetsorganisasjonen Avinor, sier Anders Talleraas, styreleder i Avinor.

Avinors hovedfokus er høy sikkerhet i lufttrafikken. Tjenestene er landsomfattende og kravene til sikkerhet er absolutte og vil alltid ha høyeste prioritet. Styret i Avinor har i tillegg til den sikkerhetsfaglige vurderingen også lagt vekt på at Quale har erfaring fra næringslivet.

- Avinor har både et samfunnsmessig og forretningsmessig ansvar som må løses mest mulig effektivt – hver for seg og i sammenheng. Vi er trygge på at vi i Sverre Quale har funnet en leder for Avinor som vil være i stand til å fylle de ulike rollene, uttaler styreleder Talleraas.

Randi Flesland gikk av fra stillingen som Avinor-sjef før jul i fjor etter massiv kritikk på grunn av uroen i selskapet og de store flyforsinkelsene.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) skal selv ha tatt kontakt med styret i Avinor og beordret Randi Flesland fjernet som sjef.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere