Questerre melder om Vulcan-suksess

Oljeselskapet Questerre Energy har fått full pott i en ny brønn i Vulcan-lisensen.

Det går frem av en melding fra selskapet mandag. Questerre Energy har testen den første av sine horisontale brønner i Vulcan-området i den sørlige delen av den canadiske provinsen Alberta.Den første testen viste en olje- og gasstrøm på rundt 1.000 fat per dag. Brønnen er boret med et vertikalt dyp på 1.900 meter og med en 500 meter lang horisontal sone.

Ytterligere tester gjort over en fem dagers periode med en 1 ½ tommers choke viste en produksjon på 750 fat per dag med tilhørende gass og en vannandel på under 10 prosent. Det er ifølge adm. direktør Micheal Binnion langt over selskapets forventninger til brønnen.

Questerre og oljeselskapet Compton Petroleum Corp har en eierandel på 50 prosent hver i brønnen, som er den først e som nå er stimulert med frac-teknologi.

- Denne brønnen overstiger våre forventninger og er et nytt eksempel på vår suksess med å bruke selektiv frac-teknologi. De initielle resultatene fra denne brønnen er 3 til 4 ganer raten fra de tilliggende 16-20 vertikalt frakturerte brønnene, sier Binnion i en kommentar.

Selskapet forventer at brønnen blir satt i produksjon med en regulatorisk restriksjonsrate på 315 fat olje per dag pluss gass frem til selskapet får godkjennelse for å starte full produksjon fra oljepoolen på Vulcan-feltet. Arbeidene med å knytte brønnen til eksisterende ifnrastruktur er i gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag