Denne helgen dukket det opp en sjeldenhet blant boligene som er annonsert til salgs på Finn.no. En toppleilighet på 286 kvadratmeter i Bygdøynesveien med tre parkeringsplasser, takterrasse og en andel i en privat park i området, er forbeholdt kjøpergruppen med de aller dypeste lommene: Prisen er satt til 50 millioner kroner, noe som gir en kvadratmeterpris på tett oppunder 175.000.

Det meldes allerede om stor interesse fra pengesterke kjøpegrupper knyttet til prosjektet, og de øvrige leilighetene har gått unna som varmt hvetebrød den siste tiden.

Solgt i lukket marked

- Dette er en del av prosjektet Bygdøynes fra Solon Eiendom der 15 av 18 leiligheter er solgt utenfor det ordinære markedet. Dette er så spesielle og dyre leiligheter at vi bruker andre kanaler enn Finn.no for å selge. Vi har kundegrupper som tar direkte kontakt med oss med spesielle ønsker når de vurderer å bytte bolig, og det er disse vi henvender oss til med dette prosjektet, forklarer megler Christoffer Askjer hos Sem & Johnsen.

De har salgsansvaret for hele det eksklusive leilighetsprosjektet. I vinter har de solgt unna leiligheter i prisklassen 15-50 millioner etterhvert som det nærmer seg ferdigstillelse (i slutten av februar). Nå går de ut i det åpne markedet med det aller råeste objektet.

- Den første visningen er avtalt allerede første dag etter annonsering, og vi har hatt flere interessenter på tråden. Det er mange nordmenn som har god råd og her henvender vi oss typisk til en kjøper som selger huset for å flytte i leilighet, sier Askjer.

Eies av Solon Eiendom

For 50 millioner får man hele toppetasjen på en av Oslos mest attraktive adresser. Man loves fritt utsyn til en privat park man også blir deleier i som kjøper av leiligheten.

Leilighetsprosjektet er eid av børsnoterte Solon Eiendom der den kjente investoren Tore Aksel Voldberg er tungt inne på eiersiden gjennom sine selskaper Dukat AS og Skøien AS.