NA24.no


TILBAKE: Radio 1 hadde i flere år et helikopter som overvåket trafikken i hovedstaden. Dette bildet er fra vinteren 2002, da helikopteret måtte landet på grunn av tett snøvær.
TILBAKE: Radio 1 hadde i flere år et helikopter som overvåket trafikken i hovedstaden. Dette bildet er fra vinteren 2002, da helikopteret måtte landet på grunn av tett snøvær. (Scanpix)

Radio 1 tilbake – nå som nasjonal kanal

Sist oppdatert:
Norges første kommersielle radiokanal, Radio 1, er tilbake etter åtte års radiotaushet. Kanalen skal være riksdekkende.

Radio 1 ble lansert på midten av 80-tallet og var i mange år den mest populære lokalradioen i Norge fram til nedleggelsen i 2009.

NASJONAL: Radio 1 er tilbake, som nasjonal kanal. Her kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, P4-sjef Kenneth Andresen og Bauer Media-sjef Lasse Kokvik da de alle lanserte nye digitale kanaler da FM-nettet ble slukket i Nordland.

– Radio 1 er blant de sterkeste merkenavnene i radiobransjen, og dette er kanalen som svært mange radiolyttere husker – og sikkert savner, sier administrerende direktør Lasse Kokvik i Bauer Media Group.

Han legger vekt på at det beste fra gamle Radio 1 skal tas med videre, samtidig som det introduseres nye måter å lage radio på.

Det internasjonale medieselskapet som driver virksomhet i 20 land, har bestemt seg for å satse store ressurser på å reetablere Radio 1.

Les mer: Ingen vet hvorfor vi har fått 15 radiosignaler fra samme sted i verdensrommet

Kokvik sier i en pressemelding at dette er den største radiolanseringen siden lanseringen av Radio Norge i 2008.

Radio 1 mistet i 2009 konsesjonen til å drive radio både i Oslo og Trondheim og forsvant fra lufta etter det.

Les også: NRK sliter  etter DAB-omlegging

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere