P4 flyttet sendingene sine over til ny frekvens før nyttårsskiftet da de mistet konsesjonen sin til Kanal 4/24. Resultatet var at nykommeren på deres gamle frekvens ikke fikk noen «gratis lyttere». Nå gjør SBS Radio det samme med sine frekvenser i Oslo og Bergen.

Radio 1 Bergen fikk nye frekvenser og nå står Radio 1 i Oslo for tur.

– Vi ønsker å veilede våre lojale lyttere inn til riktig frekvens. Lytterne fortjener en stødig og enkel overgang, sier konstituert administrerende direktør Tommy Gaustad i SBS Radio i en pressemelding.

De som skal overta Radio 1s gamle frekvenser er P4-avleggeren P5.

På gamle frekvenser vil Radio 1-signalet fremdeles bli sendt. Men det blir avbrutt av en løpende melding om at Radio 1 har byttet frekvens. For Radio 1 Oslo er den nye frekvensen FM103.4

– På denne måten ivaretar vi de gode båndene vi har til våre trofaste lyttere. Mange har vært redde for at de skulle miste Radio 1. Over 50 000 lyttere støttet oss på Facebook – og støtteerklæringene har vært og er mange. Nå får de et enda bedre Radio 1 Hits som en førjulsgave, sier Tommy Gaustad.

Sist mandag klokken 16.00 lanserte SBS Radio nye Radio 1 Hits. Fredagen i forveien ble de ansatte informert om at Radio 1 Oslo skal leve videre via kjøp av konsesjon. Det betyr at Radio 1 Hits blir værende i de fire storbyene Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo også i årene fremover. Konsesjonen i Trondheim ble sikret i forbindelse med klagesaken hos KKD.

– Her er det fullt trøkk hele døgnet. Etter mye motgang i konsesjonssaken, har vi nå sikret oss Radio 1 Hits i storbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Klart vi er glade – og ser fremover mot et spennende nytt radioår. Men først må vi sørge for at lytterne blir med over til ny frekvens, sier Tommy Gaustad.