Radio Norge flytter til Bergen

Legger ned hovedkontoret i Fredrikstad.

25.09.13 13:02

- I 2014 får vi ny konsesjon. Vi ønsker å gjøre noen grep i forbindelse med tildelingen av denne. Ett av disse er å styrke oss der vi allerede er sterke. Radio Norge er Norges største kommersielle radiokanal utenfor Østlandet, sier Radio Norge-sjef Bernhard A. Steen i en pressemelding.

Han forteller at kanalen står spesielt sterkt på Vestlandet, og har allerede et distriktskontor som fungerer bra der.

- Det var derfor naturlig å legge vårt nye hovedkontor til Bergen når vi nå tar fatt på en ny konsesjonsperiode, fortsetter Radio Norge-sjefen.

Tvangsflyttes ikke

Overfor Nettavisen understreker Steen at kanalen ikke komme til å legge ned virksomheten i Oslo. Det er kontoret i Fredrikstad som skal bort.

- Det er ingen av de ansatte i Oslo som skal tvinges til å flytte, sier han.

Radio Norge vil fortsatt ha brorparten av sine ansatte plassert på Oslo-kontoret. Flytting betyr først og fremst at mer av det strategiske arbeidet vil skje i Bergen.

Fullfører Valebrokks drøm

Radiosjefen legger ikke skjul på at han har slitt med rekrutteringen i Fredrikstad.

- Bergen har et fantastisk mediemiljø, så her blir det lettere å få tilgang til ansatte. Kåre Valebrokk prøvde å flytte hovedkontoret til radiokanalen i 2005. Nå er vi en posisjon hvor vi kan gjøre det, sier Steen.

Det er en beslutning byrådsleder Mæland er godt fornøyd med.

- Mediefeltet er viktig for Bergen. Bransjen er en aktiv bidragsyter i utviklingen av Bergen som nærings- og kulturby. Vi er derfor veldig glade for at Radio Norge velger å legge hovedkontoret sitt til Bergen, sier byrådsleder i Bergen, Monica Mæland.

Flyttingen skjer 1. januar 2014.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.