NA24.no

Radio Norge flytter til Bergen

Sist oppdatert:
Legger ned hovedkontoret i Fredrikstad.

- I 2014 får vi ny konsesjon. Vi ønsker å gjøre noen grep i forbindelse med tildelingen av denne. Ett av disse er å styrke oss der vi allerede er sterke. Radio Norge er Norges største kommersielle radiokanal utenfor Østlandet, sier Radio Norge-sjef Bernhard A. Steen i en pressemelding.

Han forteller at kanalen står spesielt sterkt på Vestlandet, og har allerede et distriktskontor som fungerer bra der.

- Det var derfor naturlig å legge vårt nye hovedkontor til Bergen når vi nå tar fatt på en ny konsesjonsperiode, fortsetter Radio Norge-sjefen.

Tvangsflyttes ikke

Overfor Nettavisen understreker Steen at kanalen ikke komme til å legge ned virksomheten i Oslo. Det er kontoret i Fredrikstad som skal bort.

- Det er ingen av de ansatte i Oslo som skal tvinges til å flytte, sier han.

Radio Norge vil fortsatt ha brorparten av sine ansatte plassert på Oslo-kontoret. Flytting betyr først og fremst at mer av det strategiske arbeidet vil skje i Bergen.

Fullfører Valebrokks drøm

Radiosjefen legger ikke skjul på at han har slitt med rekrutteringen i Fredrikstad.

- Bergen har et fantastisk mediemiljø, så her blir det lettere å få tilgang til ansatte. Kåre Valebrokk prøvde å flytte hovedkontoret til radiokanalen i 2005. Nå er vi en posisjon hvor vi kan gjøre det, sier Steen.

Det er en beslutning byrådsleder Mæland er godt fornøyd med.

- Mediefeltet er viktig for Bergen. Bransjen er en aktiv bidragsyter i utviklingen av Bergen som nærings- og kulturby. Vi er derfor veldig glade for at Radio Norge velger å legge hovedkontoret sitt til Bergen, sier byrådsleder i Bergen, Monica Mæland.

Flyttingen skjer 1. januar 2014.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere