NA24.no

(Scanpix)

Radiolyttere overrasker

Vi hører mer på radio enn produsentene trodde.

En undersøkelse gjennomført av TNS Gallup på oppdrag fra NRK, P4, Kanal 24, SBS Radio og Lokalradioforbundet viser at nordmenn konsumerer radio via flere plattformer, og i større omfang enn hva man tidligere har antatt.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Så godt som alle nordmenn eier et tradisjonelt radioapparat, men undersøkelsen viser også at datamaskiner, mobiltelefoner, DAB-radioer, mp3-spillere samt tv-er brukes til å høre på radio.

I gjennomsnitt har hver nordmannn hele syv radioapparater eller annet teknisk utstyr som kan brukes til radiolytting, og i løpet av en uke lyttter 3.824.000 personer eller 98 prosent av befolkningen over 12 år på radio.

91 prosent har mulighet til å lytte til radio via PC'en sin, og hele tre av syv lytter til radio på denne plattformen i løpet av en gjennomsnittsuke. 57 prosent har mobiltelefon med radio, og en av ti hører ukentlig på radio via telefonen.

Videre eier en av ti husholdninger DAB radio.

Undersøkelsen viser at til tross for at nordmenn anskaffer seg stadig flere tekniske apparater, så står radiolyttingen like sterkt som før. Det viser at selve innholdet radiokanalene leverer er det viktigste, og at ny teknologi kun tilgjengeliggjør radiolytting i enda større grad enn tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere