NA24.no

«Radiomegge» røyker marihuana for åpen mikrofon: - Vil ikke gjøre det igjen

Astrid Gunnestad røyker marihuana for åpen mikrofon til radiogrogrammet «Meggene» på P4.
Astrid Gunnestad røyker marihuana for åpen mikrofon til radiogrogrammet «Meggene» på P4. Foto: P4
Sist oppdatert:
Astrid Gunnestad fra radioprogrammet «Meggene» røyket marihuana for åpen mikrofon. Det vil hun ikke gjenta.

Programleder i P4-programmet «Meggene», Astrid Gunnestad (75) har for vane å komme med sterke meninger i radioprogrammet.

Når «Meggene» starter opp igjen etter sommerferien søndag er det med en marihuanarøykende Gunnestad. Hun og medprogramleder Lise Askvik reiste nemlig tidligere i uka til Amsterdam, skriver Dagbladet.

-Astrid ville reise til Amsterdam for å se om marihuana kunne hjelpe på smertene hun har. Hun har forsøkt mye innen tradisjonell medisin og ville se om det funket å bruke andre metoder. Hun mente hun kunne prøve siden både Jens Stoltenberg og Barack Obama har prøvd det, sier redaksjonssjef i P4, Mads Tørklep til Nettavisen.

- Dette må hun avgjøre selv

Tørklep sier han var klar over stuntet på forhånd og synes det var greit.

- Dersom hun ønsker å gjøre dette, må hun ta den avgjørelsen selv. Hun er en godt voksen dame som fint kan ta den vurderingen. Marihuana er lovlig i mange stater i USA og det er en pågående debatt rundt om stoffet skal bli lovlig enkelte steder. Så jeg tenkte at hvis hun vil prøve dette for smertelindring så måtte hun gjerne det, sier Tørklep.

Etter det redaksjonssjefen kjenner til ble marihuanaen røyket i en såkalt coffeshop i Amsterdam, hvor stoffet kan brukes lovlig.

- Hjalp ikke mot smertene

- Hva synes Astrid synes om røykingen?

- Jeg har ikke snakket med henne, men Lise Askvik var med henne og hun kunne fortelle meg at Astrid ikke synes noe spesielt om det. Hun synes det var ubehagelig og at det ikke hjalp på smertene. Så hun ønsker ikke å gjøre det igjen, sier Mads Tørklep til Nettavisen. 

- Var dere noen gang i tvil om innslaget skulle sendes?

- Vi hadde en debatt om hvorvidt vi ønsket å sende dette. Vi er i 2014 og vi føler ikke at det å sende en lydfil av noen som røyker marihuana i dag er så veldig kontroversielt. Det foregår også en debatt i Norge nå rundt hvor store skadevirkningene egentlig er sammenlignet med alkohol. Dette blir et innlegg i debatten fra Astrids side.

Tror ikke på flere lyttere

- Tror du stuntet vil gi flere lyttere til programmet?

Nei, jeg tror ikke at en eldre dame som røyker marihuana vil skaffe flere lyttere til et radioprogram. Det er ikke derfor vi gjør dette, sier Tørklep.

Nettavisen fikk ikke tak i Astrid Gunnestad lørdag kveld.

Programlederne Astrid Gunnestad (til venstre) og Lise Askvik besøkte også et hasjmuseum i forbindelse med turen.
Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere