NA24.no

Rådyr champagne-nekt

Sist oppdatert:
Frogner-restaurant kan feire med sprudlevann etter at de vant i retten.

Oslo tingrett gir fullt medhold til restauranten Champagneria på Frogner i Oslo i forbindelse med en navnestrid.

NA24 - din næringslivsavis

Interesseorganisasjonen for franske champagneprodusenter stevnet restauranten for misbruk av navnet «champagne». En av årsakene var at restauranten selger spansk musserende vin, kalt cava, i tillegg til vanlig champagne. Stevningen førte ikke fram, viser det seg av dommen fra tingretten.

Ville nekte Champagne-navnet
Da de franske interesseorganene INAO og CIVC ble kjent med etableringen av Champagneria i 2006 ble Champagneria kontaktet med forespørsel om man var villige til å slutte med å bruke navnet, da man mente dette var i strid med rettighetene de nevnte har til det geografiske opprinnelseskjennetegnet champagne.

Champagneria ville ikke gå med på det, og dermed tok franskmennene ut stevning i januar i år med påstand om at all bruk av navnet måtte opphøre.

Fullt medhold
Oslo tingrett gir i dommen fullt medhold til den norske restauranten, og kan ikke ser at virksomheten er i strid med kravene til god forretningsskikk.

Rettens konklusjon er basert på en helhetsvurdering av bevisene, der «Mozell-dommen» har hatt størst rettskildebetydning, kommer det frem.

Retten kunne heller ikke se at restauranten drev villedende markedsføring, siden man vitterlig selger champagne der. Comite Interprofessionnel du Vin Champagne og Institut National de L'Origine et de la Qualite er derfor dømt til å betale 437.100 kroner til Champagneria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere