NA24.no

(Scanpix)

Rådyre boliger i Oslo

Sist oppdatert:
19 kvadrat på et loft i sentrum? Du kommer ikke under millionen. Her er helgens visninger.

Selv ikke 35 kvadratmeter i en drabantbyblokk på Haugerud koster under én million kroner. Heller ikke 19 kvadratmeter på et loft i sentrum havner under millionen.

NA24 - din næringslivsavis

Det gjør heller ikke et «oppussingsobjekt» på 24 kvadratmeter eller en minimal toroms på Bjølsen. Det er rett og slett ingen leiligheter å få for under én million kroner i hovedstaden denne helgen.

Av 2496 boliger til salgs i Oslo registrert på Finn.no, er det visning på 428 boliger på søndag. Det betyr at mange har tatt sommerferie - sist uke var det omtrent dobbelt så mange visninger.

Dyrest i «Åsen»
Den dyreste er en «representativ toppleilighet» på 250 kvadratmeter til den nette sum av 17,5 millioner kroner. Den ligger i Holmenkollåsen med kort vei til marka.

Bortsett fra en «praktfull» enebolig til 14 millioner kroner på Holmen, har ti-millioner-kroners-husene forsvunnet fra markedet som dugg for solen.

Det er i hele tatt få hus å kjøpe denne søndagen. Kun 18 av annonsene er for enebolig. Til halve prisen av boligen på Holmen får man en «stor» dynastiinspirert enebolig på Nordstrand.

I Holmenkollåsen selges også en sjelden og moderne arkitekttegnet enebolig til 6 millioner kroner.

Billigst i Prinsdal
Billigste enebolig i Oslo ligger i Prinsdal, og har en prisantydning på 3,15 millioner kroner.

32 av annonsene gjelder rekkehus og tomannsboliger, der «idylliske» Ullevål Hageby troner på pristoppen. 8,5 millioner er taksten på de 160 kvadratmeterne med utsikt og hage. Det gir en kvadratmeterpris på 53.000 kroner.

Det selges halve tomannsboliger både på Oslo øst og vest, i vest topper 155 kvadratmeter på Heggeli på 6 millioner kroner (cirka 38.700 kroner per kvadratmeter), mens i øst topper Nordstrand med 197 kvadratmeter til 5 millioner kroner (cirka 25.400 kroner per kvadratmeter), om man nå regner med Nordstrand til Oslo øst. Billigst er 74 kvadratmeter i et enderekkehus med fjordutsikt på Holmlia. «Bare» 1,7 millioner kroner er taksten på rekkehuset. Kvadratmeterprisen blir hermed på nesten 23.000 kroner per kvadratmeter.

378 leiligheter
Dermed er det 378 annonser for leiligheter. Foruten den eksklusive leiligheten i Holmenkollåsen til 17,5 millioner kroner, er det fem leiligheter i prisklassen 5,7 til 13,8 millioner kroner til salgs på Frogner. Den billigste er på 79 kvadratmeter, mens den dyreste er på 200 kvadratmeter. Det gir 72.000 kroner i kvadratmeterpris på den lille, og 69.000 for den store.

35 kvadratmeter på Haugerud er ukens billigste, men heller ikke denne kommer altså under én million kroner, når man regner fellesgjelden med i prisen. Da havner leiligheten på i underkant av 1,3 millioner kroner. Det er rundt 36.000 kroner per kvadratmeter - og da er balkongen inkludert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere