NA24.no

Raja sparte 8.000 på å snakke med banken

FORNØYD: Abid Q. Raja i Venstre sparer rundt 8.000 kroner i året i renteutgifter på boliglånet sitt etter at han forhandlet med banken sin. Foto: Scanpix
FORNØYD: Abid Q. Raja i Venstre sparer rundt 8.000 kroner i året i renteutgifter på boliglånet sitt etter at han forhandlet med banken sin. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Stortingsrepresentant Abid Raja (V) fikk 0,4 prosent lavere lånerente etter å ha kontaktet banken.

Etter at de største bankene startet året med å kutte renten, følger stadig flere banker nå etter. For tusener av bankkunder betyr kutt i boliglånsrenta at det kan være tusenvis av kroner å spare i året.

Stortingsrepresentant for Venstre, Abid Raja, tok nylig kontakt med banken sin. Resultatet: Over 8.000 kroner spart i året.

- Jeg hadde fått med meg at man blir rådet til å kontakte banken om renten, og eventuelt bytte bank om man ikke er fornøyd med betingelsene. For noen dager siden hørte jeg noen si at hvis man anså seg selv som en god bankkunde, så burde man ha rente nede på to-tallet, sier han til VG papir mandag.

Les også: Nye bunnrekorder for boliglånsrenten

Fikk først tilbud om 2,9
Raja tok derfor kontakt med sin kunderådgiver i Nordea på e-post. Han viste til det han hadde hørt, og fikk etter kort tid til svar at han kunne få en rente på 2,9 prosent. Fra før hadde han en rente på 3,1. Glad for å ha fått ned boliglånsrenten sin, fortalte han det hele til sine 31.000 følgere på Twitter.

Han fikk så et tips om at han som jurist og medlem i Akademikerne kunne få en rente på 2,7 i Danske Bank.

Kontaktet banken på nytt
- Jeg tok kontakt med Nordea igjen, og viste til dette. Dermed endte jeg opp med å få 2,7 prosent rente, sier Venstre-mannen.

39-åringen anslår at han sparte 8000 kroner i året på å kontakte banken sin to ganger på samme dag, slik at han fikk ned boliglånsrenten sin fra 3,1 til 2,7 prosent.

Les også: Flere bankkunder kan vente seg rentekutt

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere