NA24.no

Rakettfrykt rammet børsene

Sist oppdatert:
Frykt for at Nord Korea skal sende opp flere raketter fikk de asiatiske markedene til å falle.

Nord Korea skal være klare til å fortsette prøveoppskytingen av raketter, noe som fikk det asiatiske aksjemarkedet til å reagerer ned. Dette er andre dag på rad at Nord Koreas provokasjoner sender aksjemarkedene inn i negativt terreng.

Den råvaredominerte Hang Seng-indeksen i Hongkong gikk i motsatt retning og steg 0,36 prosent. Høye priser som følge av Nord Koreas raketter har fått råvaremarkedet til å stige igjen.

Prisen på råoljen la også en demper på de asiatiske aksjemarkedene. Frykt for at høye bensin- og oljepriser skal stjele for mye av forbrukernes husholdningsbudsjetter forsterket fallet ved børsene i Asia. Onsdag kveld ble det satt ny prisrekord for råoljekontraktene etter introduksjonen på New York-børsen i 1983. En periode var prisen oppe i 75,40 dollar fatet, den gamle rekorden lå på 75,35 dollar fatet og stammet fra 21. og 24. april i år. Til slutt endte et fat WTI opp 1.26 dollar til 75,19 dollar fatet. Et fat nordsjøolje var en periode helt oppe i 74 dollar fatet.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International var i morgentimene torsdag ned 0,8 prosent til 124.98 poeng. I Japan falt den brede Topix-indeksen rundt 1,1 prosent, men den mer kjente Nikkei 225-indeksen endte ned 1,30 prosent til 15.321,40 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere