NA24.no

Rakettstart i Oslo

Sist oppdatert:
Det er fest på børsene verden rundt. Oslo åpner rett til værs.

Oslo Børs følger i kjølvannet av sterke USA børser og bred oppgang i Asia natt.

NA24 - din næringslivsavis

I tillegg har børsen en rekordsterk oljepris i ryggen. Oljeprisen holder seg på rekordhøye nivåer og ett fat nordsjøolje med april-levering noteres i morgentimene til 98,80 dollar.

Etter 30 minutter er hovedindeksen opp 1,25 prosent til 428,08 poeng.

StatoilHydro stiger 1,59 prosent til 160 kroner.

PSG innfrir
Flere selskaper har i løpet avmorgentimene levert fjerdekvartalstall. Seismikkonsernet Petroleum Geo-Services har virkelig kommet tilbake på rettkjøl etter å ha vært under akkordbehandling for bare et par år siden. 2007 ble det beste noensinne for konsernet, og fjerde kvartal havnet omtrent rett på konsensus. PGS gikk inn i 2008 med den høyeste ordreboken noensinne.

Aksjen stiger 3,3 prosent til 133 kroner.

Goldman Sachs har endret anbefalingen i Norsk Hydro fra kjøp til nøytral. Norsk Hydro er opp 1,79 prosent til 73,80 kroner.

Programvareselskapet Mamut leverte også tall i morgentimene. Konsernet måtte ta nedskrivninger på kundefordringer i fjerde kvartal og fikk med det et underskudd på bunnlinjen. Aksjen er opp 3,36 prosent til 12,30 kroner.

Tomra knallet til
Panteselskapet Tomra knallet i går ettermiddag til med bedre resultater enn analytikerne hadde ventet. Veksten utenfor Tyskland økte også markert. Selskapet fikk resultat før skatt på 139,9 millioner kroner i fjerde kvartal. Det er en oppgang fra 138,1 millioner kroner i tilsvarende periode året før, og lå godt over forventningene til analytikerne.

Aksjen stiger 4,74 prosent til 37,60 kroner.

Fredriksen laster laks
Sjømatkonsernet Marine Harvest stiger 3,25 prosent til 2,85 kroner.

Torsdag morgen meldes det at John Fredriksens Geveran Trading har kjøpt seg ytterligere opp i selskapet. Storaksjonæren som i de siste dagene har kjøpt MHG-aksjer i bøtter og spann, har lastet opp med 10 millioner nye aksjer i selskapet, og kontrollerer nå 30,32 prosent.

Diamantrally
Det er fortsatt rally for diamantaksjen IGE etter onsdagens oppdatering i Angola. Aksjen stiger 5,16 prosent til 1,63 kroner.

På tapersiden finner vi Transeuro Energy, som i morgentimene meldte om en skuffende produksjonstest i Canada på feltet Beaver River. Nyheten drar også ned Questerre som er medeier i feltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere