NA24.no

Rally i USA

Sist oppdatert:
Oksen var tilbake på Wall Street.

Oksene eller "bull" er betegnelsen på en positivt aksjemarked. Tirsdag skremte oksene aksjeselgerne ut av Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones-indeksen, den brede S&P 500-indeksen og teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen var opp 3 prosent eller mer.

Mer opptur
Frem til mandag hadde de siste fem børsdagene sendt aksjeindeksene i USA opp nær 20 prosent fra høstens bunnivåer, men mandag forduftet halvparten av oppgangen. Hovedindeksene falt 8-9 prosent i takt med dystre realøkonomiske signaler. Mandag fastslo National Bureau of Economic Research at amerikansk økonomi er i resesjon og at denne tilstanden inntrådte allerede desember i fjor.

Tirsdag var en handelsdag med store svingninger. Et skikkelig sluttrally førte til en meget positiv aksjedag på Wall Street. Det var bilindustrien som var ute å presenterte planer for igjen å få plusstall på bunnlinjen. Denne industrien vil trolig tilføres store statlige midler i en kommende tiltakspakke.

Til slutt var Dow'en opp 3,3 prosent til 8.419 poeng, og General Motors steg alene 5,7 prosent. S&P 500-indeksen steg hele 4 prosent til 848 poeng, mens Nasdaq-indeksen steg 3,7 prosent til 1,449.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere