Gå til sidens hovedinnhold

Rallyet fortsetter

Investorene i Asia har ikke fått kalde føtter.

Ny fremgang for de asiatiske indeksene som så langt følger opp rekordfinishen fra Wall Street i går.

NA24 - din næringslivsavis

I Sydney, Seoul, Shanghai og Singapore er det satt intradagrekorder tidlig i handelen.

I Japan er stiger indeksen med eksportselskaper som Honda og Nintendo i føringen. I Hongkong klatret indeksen kraftig tidlig i handels ledet av China Mobile og Industrial and Commercial Bank of China.

I et kundenotat skriver meglerhuset Morgan Stanley at den brede indeksen Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific - minus Japan- er inne i det kraftigste rally på 20 år.

- Farten må avta
- Farten må avta, skriver meglerhuset i rapporten, og antyder at høye verdivurderinger og faren for en tilbakegang for amerikansk økonomi, en overoppheting av kinesisk økonomi kan føre til redusert kapitalinnstrømming.

- Men vi tror uansett at vurderingen av Asia som et godt verdensmarked er fortjent og at positiv likviditet og solid inntjeningsvekst kan drive markedene høyere i de neste 6-12 månedene, om enn i en lavere fart, ifølge Marketwatch.

I Tokyo stiger Nikkei 225 0,2 prosent til 17,194.41 poeng. Den brede Topix-indeksen var uforandret på 1,659.96 poeng. I Hongkong stiger Hang Seng 1,4 prosent til 28,624.88 poeng. I Sør-Korea var Kospi oppe i ny intradagrekord, men endte opp med å stige 1,1 prosent. Straits Times-indeksen i Singapore var også oppe i ny intradagrekord, men endte tilsutt 0,4 prosent opp. Den kinesiske Shanghai Composite økte 1,8 prosent.

Sterk USA-dag
Etter en slapp mandag, grunnet feiringen av Columbus Day, ble det en skikkelig børsfest tirsdag der både Dow Jones og S&P 500-indeksen steg til nye rekorder. I begivenhetenes sentrum var møterapporten fra sentralbankens rentemøte den 18. september.

Tirsdagens nøkkeltall: Dow +0,86% til 14.164,53, Nasdaq +0,59% til 2.803,91, S&P 500 +0,81% til 1.565,15.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar