NA24.no

Rallyet som forsvant

Sist oppdatert:
Investorer trodde på januarrally, men nå er årets lille opptur i ferd med å bli spist opp.

Hovedindeksen på Oslo Børs faller 1,67 prosent til 233,56 klokken 15.12.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed er oppturen så langt i år skrumpet inn til drøyt 3,6 prosent, etter det som virket å være et solid januarrally i forrige uke.

Oslo Børs

Det er fortsatt nyheten om at Eivind Reitens avgang i Hydro som setter sitt klare preg på Oslo Børs. Hydro-aksjen faller 5,83 prosent til 28,25 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Faller gjør også oppdrettsselskapet Cermaq, som mandag morgen melder om at selskapet er hardt rammet av ILA-sykdom og som en konsekvens av dette blir nødt til å iverksette en rekke tiltak. Dette fører til ekstraordinære nedskrivninger for fjerde kvartal i fjor. Anslaget fra Cermaq tyder på at resultatet blir mer enn 130 millioner verre enn antatt. Selskapet blir straffet med en nedgang på 7,67 prosent, og aksjekursen ligger på 26,50 kroner.

Les mer her: Senkes av sykdom, kroner og krise

Oljeprisen har fortsatt fallet, og i London koster et fat nordsjøolje med levering i februar nå 42,80 dollar. Dette er en nedgang på 3,65 prosent i dag.

Følg oljeprisen

Blant gigantene faller Statoil 0,76 prosent. En pressemelding fra Oljedirektoratet viser at avgrensingen av Obesum-funnet ble en skuffelse for StatoilHydro. Avgrensingsbrønnen viste ikke spor av olje, slik at størrelsen på oljedelen av funnet anses som minimal. Verken olje- eller gassfunnet i det grunneste nivået anses som kommersielt interessant.

Les mer her: Skuffende Barentsboring

Yara faller 0,63 prosent, Orkla faller tilbake 3,57 prosent, Telenor faller 1,74 prosent og DnB Nor faller 0,56 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Asias børser har også vært med på å sette sitt preg på markedet. Morgan Stanleys Asia-indeks faller med 2,6 prosent mandag, og investorene frykter nå for alvor de realøkonomiske konsekvensene av finanskrisen.

Les mer her: Bred nedgang i Asia

Ellers i Europa peker pilene også nedover. I Frankfurt faller DAX med 0,34 prosent, i Paris faller CAC40 med 1,01 prosent. I London faller FTSE 100 0,65 prosent.

Hos våre naboer faller Stockholm 1,78 prosent, København faller 0,43 prosent, mens Helsinki-børsen går mot strømmen og stiger 0,54 prosent.

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere