NA24.no

Yngve Myhre, konsernsjef i Aker Seafoods.
Yngve Myhre, konsernsjef i Aker Seafoods. Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Rammet av billigere fisk

Sist oppdatert:
Prisene og marginene svikter for Aker Seafood.

- Nedgangen kommer hovedsakelig fra forretningssegmentene i Norge og skyldes i stor grad lavere hvitfiskpriser, skriver konsernsjef Yngve Myhre i Aker Seafoods i en melding tirsdag.

Omsetning i første halvår endte på 1.349 millioner kroner mot 1.502 millioner kroner i samme periode i fjor. Det er ned 153 millioner kroner i omsetning. Selskapet klarte i første halvår et driftsresultat før avskrivninger og amortiseringer (EBITDA) på 106 millioner kroner, mot 134 millioner kroner i første halvår i fjor.

Øker i Norge
Aker Seafoods har i første halvår økt produksjonen av ferske produkter fra fabrikkene i Norge med 38 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Både virksomhetene i Frankrike og Danmark øker salget av ferske produkter. Konsumet av fersk torsk i Frankrike, Europas største marked for fersk torsk, er opp med 52 prosent i årets første fem måneder.

Fokuserer på sei
- I første halvår har vi fokusert på fiske av sei og hyse, og mindre på torsk. Vi har igjen hele 55 prosent av torskekvoten. Dette er et godt utgangspunkt for driften resten av året, heter det i meldingen.

I tillegg foretas det investeringer i en ny tråler og oppgradering av to andre trålere i tredje kvartal som gir oss en bedre mulighetene til å utnytte eksisterende kvoter, skriver Myhre i Aker Seafoods.

Konsumet av fersk torsk har økte med 52 prosent i det franske markedet i årets første fem måneder, mens tall fra Eksportutvalget for fisk viser at den totale verdien er opp med 34,7 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere