NA24.no

Ranet bank - kjøpte lottokuponger

(Scanpix)
Sist oppdatert:
De ranet jobben for 40 millioner, så kjøpte de lottokuponger for å betale tilbake.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

To kinesiske bankansatte har gjennomført det som må være et av historiens mest bisarre bankran.

NA24 - din næringslivsavis

I forrige måned var det store oppslag i Kina om et spektakulært bankran og det ble satt i gang en nasjonal jakt etter de skyldige. Tyvene stjal til sammen sedler verdt rundt 40 millioner kroner.

Ren Xiaofeng og Ma Xiangjing var ansatt for å passe på bankhvelvet til en avdeling tilhørende Agricultural Bank of China når de begynte å låne penger for å kjøpe kuponger i det statlige lotteriet, ifølge AFP.

Leve i luksus
De to trodde at dersom de kjøpte lodd for flere millioner yuan ville de til slutt vinne tilbake nok til å betale tilbake banken, samtidig som de kunne leve et liv i luksus.

- Jeg angrer virkelig at jeg har vært så dum og gjort en så teit ting. Ma Xiangdong og jeg liker å spille i lotteriet, vi trodde at vi kunne bruke pengene og kjøpe lotterilodd og vinne den store gevinsten. Vi skulle betale banken tilbake, vi planla aldri å rane banken, sier Ren, ifølge AFP

1.april var første gangen de begynte å «låne» penger. Da tok de 50.000 yuan fra hvelvet og brukte alt på lotto. De brukte til sammen 47 millioner yuan på lottokuponger.

Det gikk imidlertid ikke som de hadde trodd.

- Men vi vant ikke. Det var da vi innså at vi var ferdige og at vi måtte rømme. Så vi bestemte at vi skulle stjele litt mer penger og rømme Handan (byen de bodde og jobbet i journ. anm.) for alltid, sier han.

Risikerer dødsstraff
De stjal så ytterligere åtte millioner yuan og fortalte konene sine at de skulle reise bort på forretninger, kjøpte nye lodd for seks millioner yuan, og stakk så i forskjellige retninger.

Begge hadde blitt forfremmet til stillingene sine kun måneder før ranene begynte. De var de eneste med nøkkel til hvelvet, og i strid med bankens retningslinjer kunne de passordet som trengs for å komme inn i den store bankboksen.

De er nå begge arrestert og risikerer dødsstraff dersom de blir kjent skyldige i korrupsjon og for å ha misbrukt offentlige midler.

Det uheldige paret er de siste blant en mengde bankansatte som blir tatt for å stjele mens de jobber i Kinas notorisk korrupte banker, ifølge AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere