Gå til sidens hovedinnhold

- Råpopulistisk E6-utspill

Fremskrittspartiets Per Sandberg mener Torstein Rudihagen (Ap) oppfører seg som en «råpopulist» når han nå vil bruke oljepenger til E6 gjennom Gudbrandsdalen.

- Egentlig burde jeg være glad for støtten, men jeg blir bare forbanna over utspillet, sier lederen av Stortingets transport- og kommunikasjonskomite. Grunnen til harmen er enkel:

- I alle andre sammenhenger blir jeg og Fremskrittspartiet hengt ut som uansvarlige populister når vi vil bruke oljepenger til veiformål. Men når dette plutselig gjelder hans eget hjemfylke går Rudihagen fra og være Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsmann til råpopulistisk lokalpolitiker, slår han fast.

Saken kommer opp i kjølvannet av at lokalavisen Gudbrandsdølen-Dagningen i helgen dokumenterte at 67 mennesker er drept på E6 fra Mjøsbrua til Dombås på 10 år.

Tirsdag skal Stortinget for øvrig diskutere forslaget fra Sandberg om å bruke oljepenger rive alle norske bomstasjoner og slette gjelden ders på 13 milliarder kroner. Samferdselsministsren mener prislappen på forslaget ikke er 13, men mellom 20 og 25 milliarder.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden