NA24.no

Rapport gjør Solberg til klimaoptimist

Newport 20140904. Statsminister Erna Solberg under en pause på NATO-toppmøtet på Celtic Manor i Newport i Wales torsdag Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Newport 20140904. Statsminister Erna Solberg under en pause på NATO-toppmøtet på Celtic Manor i Newport i Wales torsdag Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Statsminister Erna Solberg (H) gleder seg over konklusjonene i en ny internasjonal klimarapport som slår fast at grønn vekst er mulig.

– Jeg blir omstillingsoptimist av å lese denne rapporten. Klimaspørsmålet må ikke sees som en byrde som begrenser mulighetene for verdiskapning, men snarere som en mulighet for utvikling og vekst, sier Solberg.

Rapporten er utarbeidet av en internasjonal energi- og klimakommisjon der tidligere statsminister Jens Stoltenberg er medlem. Den viser hvordan teknologisk innovasjon og investeringer i effektive lavutslippsløsninger kan skape nye muligheter for vekst, arbeidsplasser og økonomisk utvikling.

– Rapporten viser at det som er bra for klimaet, også er bra for vekst og velferd. Nå skal vi arbeide for å gripe mulighetene dette gir oss. Det er derfor regjeringen prioriterer satsing på kollektivtransport, klimateknologi og fornybar energi, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H). (©NTB)


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere