NA24.no

Raser mot Bjørvika

Sist oppdatert:
- Det eneste som går på skinner er tunnelbygging og mudring.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det forklarer leder for byutviklingskomiteen, Ola Elvestuen (V), til NA24. Forsinkelsene opprører den delen av næringslivet som higer etter å flytte hit.

NA24 - din næringslivsavis

Byrådet varslet at de ville legge frem en Bjørvika-innstilling for bystyret før sommeren. Det ble ikke gjort. Det fører til ytterligere forsinkelser i Bjørvika-utbyggingen og mer fortvilelse for de mange bedriftene som ønsker seg til bydelen.

- Har de ikke levert den? Nei, da får vi ikke behandlet den før valget er over, sukker leder for byutviklingskomiteen, Ola Elvestuen (V), til NA24.

Bjørvika-utbyggingen står i stampe, og Elvestuen forteller at det eneste som er i rute, er tunnelbygging og mudring.

Går man inn på den nye Bjørvika-bydelens informasjonssider, har det ikke vært aktivitet siden desember 2004.

- Det sier sitt om hvor prosjektene står i dag, mener Jan Eigil Rydningen, direktør i Handels-og Servicenæringens HSH Arena.

Forkludrer flytting
Rydningen er svært opprørt over sommelet som fører til at flere bedrifter ikke vet om de i det hele tatt får flytte til Bjørvika.

Et av firmaene Rydningen sier han taler på vegne for, er den norske IT-giganten VISMA. VISMA sa opp sin kontrakt i Byporten for å flytte til det som er blitt forespeilet å bli kunnskaps-Norges nye næringslivssentrum, nemlig det store området bak og rundt det nye Opera-bygget.

VISMAs godkjente tegninger og prosjekt med tilhørende flytteplaner, er ifølge HSH blitt kastet rundt i Oslo kommune, uten at noe som helst har skjedd.

- Det spiller ingen rolle for bedriftene om bygget blir 12 eller 17 meter, bare de får flytte. Nå må kommunen skjære igjennom, før bedriftene flytter utenbys, ber Rydningen.

Ser ikke sjøen for...
Elvestuen i byutviklingskomiteen karakteriserer Bjørvika-problematikken som firedelt. For det første krangles det om hvordan området mellom det nye hotell Opera og Operaen skal se ut.

Så krangles det om utbyggingens BarCode-konsept, som først og fremst og fremst dreier seg om høyden på byggene, og hvorvidt de vil skygge for utsikten til naboene bak. Det var dette temaet byrådet hadde varslet å komme med sin innstillingen til før sommeren, uten at det altså ble gjort.

Hardt Fjordby-arbeid
Så krangles det om Sørenga-utstikkeren og om Oslo kommunes bredbåndsavgift. Sistnevnte konflikt skal opp i bystyret i august. Byutviklingskomiteen jobber nå med Fjordby-innstillingen, som dreier som om de uregulerte områdene Filipstad og Ormsund til Sjursøya.

Elvestuen sier arbeidet med dette er svært omfattende, men forteller at komiteen var på befaring i områdene senest i går. Han håper på at en beslutning kan tas til høsten.

«Oj, så stort det ble»
- Her må vi stemme oss igjennom for å få en fortgang i prosessen, sier byutviklingslederen.

Handelsstandens talsmann sier han med gru husker tidligere byrådsleder Grete Horntvedt, som ifølge Rydningen uttalte:«Oj, så stort det har blitt. Hadde vi visst det, hadde vi aldri godkjent det», om det Thon-bygde Opera-hotellet.

- Dette skal liksom bli fremtidens kunnskapssenter, også har man ikke kunnskap om hvordan man skal lese tegninger eller fatte beslutninger engang. Det er trist, konkluderer Rydningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere