NA24.no

Foto: Ocean Rig

Rask nynotering av Ocean Rig

Bulkrederiet DryShips håper på en rask børsnotering av tidligere Ocean Rig.

Det var tidligere i år at Ocean Rig ble kjøpt opp av det New York-noterte tørrbulkrederiet DryShips som kontrolleres av skipsreder George Economou. Nå skal gamle Ocean Rig og fire boreskipsnybygg noteres i USA under selskapsnavnet Ocean Rig UDW Inc.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge tredje kvartalsrapporten til DryShips håper rederiet å ha spunnet av riggselskapet til sine aksjonærer innen første kvartal 2009 eller tidligere. Utdelingen av aksjene i Ocean Rig UDW vil skje i form av utbytte.

Fire nybygg
I tillegg til de to halvt nedsenkbare ultradypvannsriggene Leiv Eriksson og Eirik Raude, som DryShips fikk gjennom Ocean Rig-oppkjøpet, så har selskapet fire nybyggskontrakter på ultradypvannsboreskip ved Samsung-verftet i Sør-Korea.

Boreskipene skal leveres i perioden fjerde kvartal 2010 til tredje kvartal 2011. Forventet byggekostnad for boreskipene er 800 millioner dollar per enhet. Economou vil være hovedaksjonær i Ocean Rig UDW når det settes på børs.

Sterke tall
DryShips la forøvrig frem et sterkt resultat for tredje kvartal. Rederiet kunne vise til en økning i resultatet på 71 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. En omlegging av driften gjennom det siste året fra spotseilinger til høy kontraktsdekning gir uttelling for rederiet i et bulkskispmarked som har hatt voldsomme ratefall de siste månedene.

Rederiet satt igjen med 180 millioner dollar etter frakteinntekter på 318 millioner dollar i tredje kvartal. Det ga et resultat per aksje på 3,53 dollar, mot ventet 3,60 dollar per aksje ifølge Thomson Reuters.

Rederiet har kontraktsdekning for en halv milliard dollar per år fremover som dekker mellom 54 og 59 prosent av tilgjengelige skipsdøgn fremover. Kontrakten har en gjennomsnittlig lengde på fem år fordelt på en rekke befraktere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere