NA24.no

«Raske-Roger» repeterte råkjøring

(Nordlys)
Sist oppdatert:
Statssekretær mistet lappen - for andre gang.

- Mennesker kan feile, og det kan også politikere gjøre, sier Arbeiderpartiets Roger Ingebrigtsen etter å ha blitt tatt for råkjøring.

Den profilerte politikeren og statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) har mistet lappen, etter å ha kjørt for fort på vei til et møte i Karlsøy kommune for en måned siden.

Han ble tatt av lensmannen, og registrert med en fart på 88 km/timen i 60-sonen. Ingebrigtsen ble ilagt en bot på 8000 kroner og fikk beslaglagt førerkortet for fire måneder. Det skriver Nordlys.

Han kjørte i sin privatbil, og var i oppdrag som statssekretær.

Gjorde en feil
- Jeg har gjort en feil, og tar selvfølgelig konsekvensen av det. Det er en veldig dum ting å kjøre for fort, og jeg beklager det, sier Roger Ingebrigtsen til Nordlys.

Han spiller med åpne kort, og finner ingen grunn til verken å bortforklare eller legge skjul på det som skjedde på vei ut til Karlsøy kommune for en måned siden.

Dette er andre gang Ingebrigtsen mister sertifikatet som følge av fartsovertredelse. I 2002 måtte han være uten førerkort i 6 måneder, etter å ha holdt 95 km/timen i en 60-sone.

For om lag en måneds tid siden skjedde det altså på nytt. Roger Ingebrigtsen bekrefter dette overfor Nordlys, og forteller hva som skjedde:

- Kortversjonen er at jeg var på vei til et møte i Karlsøy kommune, og kjørte i 88 km/timen i 60-sonen og ble stoppet, sier han. I følge ham ble han stanset av lensmannen som hadde kjørt bak ham over en strekning, og målt farten ved gjennomsnittsmåling.

88 km/timen er rundt to kilometer over beslagsgrensen.

8000 i bot
- Jeg mistet sertifikatet for fire måneder og fikk en bot på 8000 kroner. Jeg erkjente selvfølgelig forholdet med en gang.

- Det er ingen grunn til å lete etter unnskyldninger. Det er en veldig dum ting å kjøre for fort. Det gjorde jeg. Det er en uting som man får ta konsekvensen av. Jeg finner ingen grunn til å bortforklare dette, sier Ingebrigtsen til Nordlys.

- Det er dumt. Jeg har gjort en feil, og det må jeg stå for.

Roger Ingebrigtsen er også høyaktuell i kampen om listetoppen på Arbeiderpartiets stortingsvalgliste i Troms foran neste års valg.

- Mennesker kan feile, og det kan også politikere gjøre. Så får folk tenke hva de måtte ønske om dette.

- Ikke relevant
- Du er midt inne i en nominasjonsprosess nå. Hva tenker du i forhold til det?

- Hadde jeg gjort meg skyld i en alvorlig kriminell handling, ville det selvfølgelig kunne få konsekvenser. Men jeg tenker at det å kjøre for fort har politikere gjort før, og det kommer sannsynligvis politikere og andre mennesker til å gjøre i framtiden. Jeg ser ikke dette som relevant i forhold til nominasjonen. Men det er jo selvfølgelig ikke noen behagelig situasjonen å bli tatt for fartsovertredelse og være uten sertifikat, sier han til Nordlys.

Roger Ingebrigtsen legger heller ikke skjul på at dette har skjedd ham før.

Tidlig på 2000-tallet ble han tatt i en fartskontroll i Kaldfjord på Kvaløya utenfor Tromsø. I forbindelse med en forbikjøring ble han registrert i 95 km/timen i en 60-sone. Fikk en klekkelig bot, og ble uten førerkort i seks måneder.

- Det var fryktelig dumt. Jeg beklager sterkt at jeg ga så mye gass i den situasjonen, sa en angerfull Ingebrigtsen den gang. Som også ga uttrykk for at han ville være mer forsiktig bak rattet framover.

- Jeg tror at alle som får bot eller mister førerkortet blir mer påpasselige i framtida, sa Ingebrigtsen i 2002.

Les flere saker fra Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere