*Nettavisen* Økonomi.

Rasmussen selger i rekordfart

Sørlandets rikeste selger unna.

16.03.09 08:37

Rasmussengruppen i Kristiansand, kontrollert av Sørlandets rikeste Einar Rasmussen, har bestemt seg for å selge seg kraftig ned i det danske rederiet Norden.

NA24 - din næringslivsavis

Meldingen om salget ble kjent tirsdag denne uken, og Rasmussengruppen varslet at de ville kvitte seg med halvparten av sine aksjer i Norden så raskt som mulig.

LES MER: Sørlandets rikeste fyller pengebingen

Norden har vært en gullgruve for Rasmussen, men på grunn av en aksjonæravtale har Rasmussengruppen måttet vente til i år med å selge seg ned i rederiet. Rasmussen kjøpte seg inn i oktober 2004, og hadde Rasmussen kunne solgt da aksjekursen toppet, hadde Sørlandets rikeste sittet igjen med en milliardgevinst.

Populære aksjer
Nå er det snakk om mer beskjedne summer på omtrent 850 millioner kroner. Penger det også.

Ifølge danske borsen.dk er det stor rift om aksjene som Rasmussengruppen nå selger i Norden. Hele 4,7 millioner aksjer er til salgs, og dette utgjør rundt 10 prosent av aksjene i rederiet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Verdien av aksjene er på rundt 740 millioner danske kroner, ifølge Børsen.dk.

Kjøper selv
Det er ikke uten grunn at det er stor interesse for aksjene, all den tid rederiet selv har annonsert at det vil kjøpe aksjer for 10 millioner dollar, rundt 58 millioner danske kroner, «hvis prisen er tilfredsstillende». Prisen på aksjene er likevel fortsatt ikke bestemt, men det har meldt seg flere interessenter enn det er brukt for.

Meldingen fra Rasmussengruppen om å selge seg ned i Norden presset aksjekursen markant ned, men dagens avklaring kan kanskje sikre en bunn for kursen, skriver Børsen.dk.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.