*Nettavisen* Økonomi.

Ratefall tok Belships

Resultatet ble rammet av et svekket marked.

24.02.09 15:36

Et markant fall innen tørrlastratene slår inn på resultatet til tørrbulkrederiet Belships.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

I fjerde kvartal fikk de et underskudd på 0,47 millioner dollar mot 24,3 millioner dollar i overskudd i fjerde kvartal 2007. Driftsresultatet endte med et overskudd på 0,12 millioner dollar mot 24,9 millioner dollar i tilsvarende kvartal året før.

Resultatet for 2007 er sterkt påvirket av et salgsgevinster på skip som var på 22,6 millioner dollar. Før salgsgevinster var driftsresutlatet i fjerde kvartal 2007 på 2,3 millioner dollar.

Driftsinntekter falt til 15,1 millioner dollar fra 19,4 millioner dollar etter at ratene ble svekket.

Nå blir det ikke noe utbytte til aksjonærene. Styret vil foreslå for generalforsamlingen at det ikke utbetales utbytte for inntektsåret 2008.

- Ratene i tørrlastmarkedet har steget siden årsskiftet. Vi ser nå en utflatning. Tatt i betraktning det sterke tilbakefallet i verdensøkonomien, kombinert med en betydelig levering av nybygg, er oppgangen etter all sannsynlighet av temporær art, skriver Belships i sin resultatrapport.

Rederiet regner med at kanselleringer av nybygg vil forekomme og at flere eldre skip vil bli hugget opp. Det er likevel ikke ventet at ratenivåene fra i fjor vil snarlig returnere.

- Likevel kan de nærmeste årene bli vanskelige med lave rater og svakere skipsverdier.For Belships vil den største utfordringen bli å sikre en tilfredsstillende langsiktig finansiering av nybyggingskontraktene. Sikringen av en langsiktig finansiering må ses i sammenheng med at skipene er sluttet på langsiktige certepartier til tilfredsstillende rater, skriver selskapet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.