NA24.no

Råvarejubel i Asia

Sist oppdatert:
Gode økonomiske nyheter fra Japan samt sterke råvarepriser sendte børsene i Asia til det høyeste på flere måneder.

Råvareprisene fortsetter oppgangen og drar med seg børsene i Asia. Det var særlig gruveselskapene som satt i førersetet i oppturen. Kobber, nikkel og aluminiumprisene steg.

NA24 - din næringslivsavis

- Etterspørselsbildet er fortsatt inntakt så metall kommer ikke til å kollapse, sier forvalter Hans Kunnen i Colonial First State til Bloomberg News. - Inntjenningen kommer til å reflektere det, fortsatte forvalteren.

Dekkprodusenten Bridgestone fikk et løft etter at de opplyste at de er i ferd med å overta Bandag Inc. for 1,05 milliarder dollar. Dermed blir Bridgestone den største leverandøren av regummierte dekk for tungtransportsektoren.

Frykten for at dollarfallet skal ramme salget til Samsung og de andre eksportavhengige til det viktige markedet i USA. Den sørkoreanske Won har ikke vært høyere målt mot dollaren på mer enn ni år. Dermed fikk Kospi-indeksen i Sør-Korea en tilbakegang på 0,5 prosent.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International steg 1,2 prosent til 138,29 poeng onsdag morgen. Dermed er indeksen som følger 1.000 aksjer i 14 markeder på det høyeste nivået siden 12. mai.

I Japan fulgte Nikkei 225-indeksen etter med en oppgang på 0,65 prosent til 16.371,28 poeng. Oppgangen kom etter at den ledende indeksen i Japan, som dekker maskinordre og aksjepriser steg til 50 prosent i oktober, det viser tall fra de japanske myndighetene. En tall over 50 indikerer at landets økonomi vil oppleve vekst de neste tre til seks månedene.

Følg råvareprisene her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere