NA24.no

Råvareløft i Asia

Sist oppdatert:
Investorene i Asia setter sin lit til G20-møtet.

Det var en blandet utvikling på de asiatiske børsene onsdag.

Den sammenveide Asia-Stillehavs-indeksen stiger 0,5 prosent til 395,22 poeng. Indeksen har steget 69 prosent siden bunnen i mars. I Japan er børsene fortsatt stengt på grunn av ferie.

Analytikere peker på at investorene spekulerer i at man på G20 -møtet, som går av stabelen i Pittsburg i USA senere denne uken, vil opprettholde tiltak for å løfte den globale økonomien ut av den verste nedgangsperioden siden 2. verdenskrig.

- Det er forventet at G20-lederne fortsetter å støtte opp om økonomien med finanspolitiske tiltak og at en tilbaketrekking av de sterke tiltakene vil skje på en koordinert global måte. Markedene fortstter å handle ut fra troen på en forbedring med positive forventninger, sier analytiker Stephen Halmarick Colonial First State til Bloomberg News.

I Australia stiger den toneangivende indeksen drevet av fortsatt oppgang i råvareprisene. På råvarebørsen i New York steg oljeprisen 2,6 prosent til 71,55 dollar fatet.

I tillegg viste en ny rapport fra myndighetene at New Zealand er ute av resesjonen. For første gang på seks kvartaler steg BNP med 0,1 prosent i forrige kvartal.

Oppgang i USA
USA-børsene steg tirsdag, og endte igjen på årets høyeste nivå. Dow Jones-indeksen steg 0,5 prosent til 9.830 poeng. Indeksen nærmer seg dermed den psykologiske grensen på 10.000.

Banker, energiaksjer og cruiserederier var blant lokomotivene tirsdag.

Les mer: Dow snuser på 10.000

Følg verdens aksjemarkeder her

Nøkkeltall onsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: STENGT
Japans Nikkei 225: STENGT
Hongkongs Hang Seng: - 0,43%
Kinas CSI 300: - 0,43%
Kinas Shangai Composite: - 0,81 %
Taiwans Taiex: - 1,24 %
Sør-Koreas Kospi: - 0,43%
Singapores Strait Times Index: - 0,15 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere