*Nettavisen* Økonomi.

Råvareløft i Asia

Investorene i Asia setter sin lit til G20-møtet.

23.09.09 08:17

Det var en blandet utvikling på de asiatiske børsene onsdag.

Den sammenveide Asia-Stillehavs-indeksen stiger 0,5 prosent til 395,22 poeng. Indeksen har steget 69 prosent siden bunnen i mars. I Japan er børsene fortsatt stengt på grunn av ferie.

Analytikere peker på at investorene spekulerer i at man på G20 -møtet, som går av stabelen i Pittsburg i USA senere denne uken, vil opprettholde tiltak for å løfte den globale økonomien ut av den verste nedgangsperioden siden 2. verdenskrig.

- Det er forventet at G20-lederne fortsetter å støtte opp om økonomien med finanspolitiske tiltak og at en tilbaketrekking av de sterke tiltakene vil skje på en koordinert global måte. Markedene fortstter å handle ut fra troen på en forbedring med positive forventninger, sier analytiker Stephen Halmarick Colonial First State til Bloomberg News.

I Australia stiger den toneangivende indeksen drevet av fortsatt oppgang i råvareprisene. På råvarebørsen i New York steg oljeprisen 2,6 prosent til 71,55 dollar fatet.

I tillegg viste en ny rapport fra myndighetene at New Zealand er ute av resesjonen. For første gang på seks kvartaler steg BNP med 0,1 prosent i forrige kvartal.

Oppgang i USA
USA-børsene steg tirsdag, og endte igjen på årets høyeste nivå. Dow Jones-indeksen steg 0,5 prosent til 9.830 poeng. Indeksen nærmer seg dermed den psykologiske grensen på 10.000.

Banker, energiaksjer og cruiserederier var blant lokomotivene tirsdag.

Les mer: Dow snuser på 10.000

Følg verdens aksjemarkeder her

Nøkkeltall onsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: STENGT
Japans Nikkei 225: STENGT
Hongkongs Hang Seng: - 0,43%
Kinas CSI 300: - 0,43%
Kinas Shangai Composite: - 0,81 %
Taiwans Taiex: - 1,24 %
Sør-Koreas Kospi: - 0,43%
Singapores Strait Times Index: - 0,15 %

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.