Råvarene trykket regionen

De fleste børsene i Asia falt i dag, men Japan åpnet sterkt den første dagen i 2007.

04.01.07 06:39

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Regionen bar preg av at de viktige gruve- og råvarebaserte aksjene fikk seg en liten knekk, ettersom både oljeprisen og metallprisene faller noe. Men Japan klatret på sterke signaler fra storeksportører som Toyota Motor og Sony Corp. og at dollaren viste muskler mot yenen.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen Nikkei 225 klatret med 0,7 prosent, mens den bredere Topix-indeksen steg med 1,1 prosent.

Australias S&P/ASX 200-indeks datt med 0,8 prosent. Hovedindeksen i Singapore fortsatte den ville ferden og satte en ny toppnotering etter en oppgang på 1,2 prosent og Taiwans Weighted Price-indeks steg med 0,1 prosent. Børsen på Malaysia endte flatt, Sør Korea Kospi-indeks datt med 1,1 prosent og Hong Kongs Hang Seng-indeks datt med 0,1 prosent.

- Vi er i konsolideringshumør for tiden, sier Alex Wong, direktør hos Ample Financial Management i Hong Kong, ifølge Marketwatch.

De amerikanske børsene endte blandet etter at referatet fra det siste sentralbankmøtet ble offentliggjort onsdag. Børsdagen i USA begynte sterkt, og de ledende indeksene var opp nær 1 prosent tidligere på dagen. Dow Jones-indeksen var på sitt høyeste nivå noensinne.

Men midt på dagen, offentliggjorde den amerikanske sentralbanken referatet fra det siste rentemøtet, og det viste en større bekymring for utviklingen i den amerikanske økonomien, spesielt boligmarkedet, enn markedet hadde forventet. Samtidig er banken fortsatt bekymret for inflasjonen.

På råvarebørsen i USA datt oljeprisen med så mye som 2,73 dollar, eller 4,6 prosent, til 58,32 dollar fatet. Det er stadig den varme vinteren som ødelegger for oljeprisen.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.