NA24.no

Råvarer løfter Asia

Sist oppdatert:
Positive resultater løfter råvareaksjene.

Med unntak av Japan steg de fleste toneangivende børsene i Asia onsdag. Dette ble drevet av oppgang i råvare- og shipping-aksjer.

NA24 - din næringslivsavis

Det skjedde etter at Australias nest størst olje – og gassprodusent, Woodside, la frem sterkere kvartalstall enn ventet. Asia største shipping-selskap, China Cosco Holdings, steg 3,2 prosent på Hongkong-børsen etter å lagt frem solide kvartalstall.

- Vi er positive til råvareselskaper på lengre sikt ettersom de fremvoksende økonomiene stadig har mer behov for råvarer, og denne veksten tror vi skal fortsette. Allikevel er vi forsiktige fordi en nedkjøling i økonomien vil ha en negativ effekt på inntjeningen noen måneder fremover nå, sier Michal Foss, sjef for Clariden Leu AG til Bloomberg News.

Morgan Stanleys sammenveide regionindeks stiger 0,5 prosent til 123.01 poeng. Hittil i år er indeksen ned 22 prosent.

I Tokyo endte Nikkei-indeksen ned med 0,1 prosent til 12,764.01 poeng, drevet av eiendomsselskapet Sohken Homes Co etter at det ble kjent at selskapet gikk til skifteretten. Det drev eiendomsaksjene ned. I juli var antall eiendomsselskaper som gikk konkurs doblet til 60 i forhold til fjoråret.

Nøkkeltall onsdag. NB: Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt

Japans Topix: -0,49%
Japans Nikkei 225: -0,34%
Hongkongs Hang Seng: 0,70%
Kinas CSI 300: - 0,33%
Kinas Shanghai Composite: + 0,17%
Taiwans Taiex: + 1,67%
Sør-Koreas Kospi: + 0,25%
Singapores Strait Times Index: - 0,24 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere