NA24.no

Råvarerally i Asia

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Råvareaksjene ledet an et bredt rally Hong Kong og Shanghai mandag.

Forventninger om at amerikanske rentekutt vil øke etterspørselen etter asiatiske råvarer og produkter ga aksjemarkedene i Asia full fart fremover mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Hang Seng i Hong Kong klatrer 1,4 prosent til 26,210.68 poeng etter å ha snust på rekordnivået 26,225.96 tidligere i sesjonen. Shanghai Composite var oppe 0,3 prosent til 5,468.76 poeng .

- Positivt
- Det amerikanske rentekuttet var positivt for asiatiske aksjer fordi det betyr at den globale økonomiske veksten ikke vil være satt i fare. Det kommer til å hjelpe til med å opprettholde etterpørselen for råvarer, sier Michael Foo i Clariden Leu i Singapore.

Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific, minus Japan, klatret 1, 3 prosent til 515,99 poeng og ligger dermed an til tredje dag på rad med oppgang.

Markedene i Japan, Sør-Korea og Taiwan er stengt på grunn av ferie mandag.

- Det forventes at kredittkrisen er identifisert etter at den amerikanske sentralbanken senket renten.Det er ikke noe mer dårlige nyheter som kan overraske markedet, sier direktør Kitty Chan i Celestial Asia Securities i Hong Kong til Marketwatch.

Metall-aksjer steg i hele regionen, hjulpet av sterke råvarepriser. Verdens største gruveselskap, australske BHP, klatret 4,7 prosent etter de denne uken har meddelt at de kan ha funnet verdens største gullforekomster på sin Olympic Dam-gruve i Sør-Australia.

Sterk børsuke
USA-børsene endte moderat positivt fredag. Dermed ga uken som helhet en sterk oppgang på rundt 3 prosent, etter at den amerikanske sentralbanken tirsdag kuttet styringsrenten med et halvt prosentpoeng.

Nøkkeltall fredag: Dow Jones +0,39% til 13.820,19, Nasdaq +0,64% til 2.671,22 og S&P 500 +0,46% til 1.525,75.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere