NA24.no

Råvarerush i Asia

Sist oppdatert:
De toneangivende børsene stiger.

Etter ny oljeprisrekord og økning i sølv og gullprisene ble det fart på aksjene i energi og handelsselskaper.

NA24 - din næringslivsavis

Oljerekorder
På Nymex kostet i går et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i mai, 111,76 dollar fatet, som var ny sluttrekord. Dette var en oppgang på 1,5 prosent og i løpet av sesjonen ble oljen notert til 111,99 dollar, som er den nest høyeste prisen noensinne. Prisene er nå hele 76 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

I natt har imidlertid råolje med mai-levering steget så mye som 0,6 prosent til 112,48 dollar fatet på råvarebørsen i New York, ifølge Bloomberg.

- Når selskapene annonserer inntjeningen nå kommer en av de positive områdene til å være handelsselskaper på grunn av deres avhengighet av råvarer, sier Hideyuki Ookoshi i Chiba-Gin Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg.

Handelssselskaper
Australias tredje største oljeeksportør Santos klatret til høyeste nivå på tre uker og Cnooc Ltd fikk seg en skikkelig opptur i Hongkong. Mitsubishi Corp, som får halvparten av sine inntekter fra råvarehandel, steg etter at Deutsche Bank AG anbefalte investorer å kjøpe aksjer i japanske handelsselskaper.

I Kina falt derimot aksjene etter at Angang Steel ikke greide å innfri analytikernes estimater da selskapet la frem kvartalstall.

- Foretrekker råvaresektoren
- Vi foretrekker fornuftig prisede aksjer spesielt innen råvaresektoren. Vi har akkurat sett begynnelsen av nedgraderingeni inntjeningsestimater, og det er viktig nå å se hvordan høyere råvarepriser vil påvirke selskapenes bunnlinje, sier viseadm. Direktør Daphne Roth i ABN Amro Private Bank I Singapore til Bloomberg News.

Den sammenveide regionindeksen MSCI stiger 0,5 prosent.

I Japan steg Nikkei 225 opp 0,6 prosent, mens de volatile Kina-børsene fikk seg en nesetyver. CSI 300 falt 2,3 prosent.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.30: NB: Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt

Japans Topix: + 0,78%
Japans Nikkei 225: + 0,58%
Hongkongs Hang Seng: - 0,05%
Kinas CSI 300: - 1,21%
Kinas Shanghai Composite: - 0,77%
Taiwans Taiex: + 0,36%
Sør-Koreas Kospi: - 0,26%
Singapores Strait Times Index: + 0,28%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere