*Nettavisen* Økonomi.

Razzia hos Telenor

Foto: (Scanpix)

EFTAs overvåkingsorgan (ESA) og Konkurransetilsynet på uanmeldt besøk.

04.12.12 14:29

Telenor melder tirsdag at EFTAs overvåkingsorgan (ESA) og Konkurransetilsynet har iverksatt en undersøkelse i Telenors hovedkontor på Fornebu.

- Konkurransetilsynet og ESA kom hit i 9-tiden i dag, sier kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge Torild Uribarri til Nettavisen NA24.

Undersøkelsen gjelder mulig misbruk av dominerende stilling og/eller mulig konkurransebegrensende samarbeid i mobilmarkedet.

Undersøkelsene gjennomføres med bakgrunn i Artiklene 53 og 54 i EØS-Avtalen, og gjelder mobile telekommunikasjonstjenester som tilbys på grossist og sluttbrukernivå i Norge, herunder tale, SMS, MMS og data, samt mobiltjenester solgt i pakker som inkluderer andre produkter/tjenester.

- Telenor har strenge interne regler og prosedyrer for overholdelse av lover og regelverk. Telenor vil samarbeide med myndighetene i forbindelse med gjennomføring av kontrollen slik at den gjennomføres på en mest mulig effektiv måte. Telenor har ut over dette ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt, melder selskapet.

Kom overraskende på Telenor
Uribarri sier at dette kom overraskende på Telenor.

- Vi hadde ikke forutsett at dette skulle skje ettersom kontrollorganer veldig ofte ikke melder fra om deres ankomst på forhånd. Men som en dominerende aktør i mobilmarkedet er det ikke unaturlig at de vil utføre en kontroll hos oss, sier Uribarri.

Hun kan ikke gi ytterligere informasjon på dette tidspunktet, men sier Telenor vil holde pressen oppdatert om sakens utvikling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Scanpix)

Godkjent av tingretten
Nettavisen NA24 har foreløpig ikke fått noen kommentar fra Konkurransetilsynet, men sier de vil komme tilbake til oss.

Konkurransetilsynet skriver i en pressemelding at de gjennomfører en bevissikring, som er en uanmeldt kontroll som kan gjennomføres ved mistanke om brudd på konkurranseloven. Bevissikring kan foretas uten samtykke fra de som er gjenstand for kontroll, men må først være godkjent av tingretten. Denne kontrollen er godkjent av tingretten og tilsynet kan beslaglegge relevant materiale.

Tilsynet poengterer at bevissikring ikke innebærer at de involverte selskapene er skyldige i lovbrudd, og at det ikke sier noe om det endelige utfallet av saken. Etter at kontrollen er gjennomført, starter arbeidet med å analysere eventuelle funn. Det er for tidlig å si noe om hvor lang tid dette vil ta.

Telenor-aksjen faller med 1,38 prosent til 114,1 kroner på en svak Oslo Børs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag