NA24.no

Razzia mot SAS

Sist oppdatert:
SAS fikk tirsdag uanmeldt besøk fra europeiske konkurransemyndigheter. Flere selskaper granskes for mulig prissamarbeid.

(NA24): Konkurransemyndighetene i EU og USA melder at de har startet en granskning av mulig prissamarbeid innen flyfrakt.

Det er gjennomført samtidige razziaer i en rekke byer, både i Europa og USA, ifølge ulike medierapporter.

SAS skriver i en pressemelding tirsdag kveld at det ble gjennomført en uanmeldt undersøkelse på kontoret til SAS Cargo i København.

Flere europeiske flyselskaper bekrefter også at det pågår undersøkelser. Det gjelder BA, Air France, KLM, Lufthansa og Cargolux.

Det er foreløpig ingen amerikanske flyselskaper som har meldt at de granskes, og fraktselskapene DHL og UPS har sagt de ikke er kontaktet.

Prissamarbeid
Bakgrunnen for aksjonen skal være mistanke om ulovlig samarbeid på markedet for flyfrakt av gods.

Ifølge kommisjonen skal samarbeidet ha omfattet både ruter i Europa og ut av Europa, fra 2000. Det skal primært dreie seg om fastsettelse av tilleggsavgifter, for eksempel for å kompensere for høye drivstoffpriser, for ekstra sikkerhetstiltak samt for ekstrakostnader til forsikring i forbindelse med Irak-krigen.

SAS Cargo ser ingen grunn til å mistenke at det er skjedd lovbrudd. SAS vil samarbeide med kommisjonen, ifølge meldingen fra selskapet.

Ikke første gang
Det er ikke først gang SAS er i søkelyset til konkurransemyndighetene. I Norge er selskapet blitt gransket for mulig prisdumping i forhold til lavpriskonkurrenten Norwegian, noe selskapet har benektet.

SAS ble ilagt en bot på 30 millioner kroner, men har nektet å vedta denne.

Før det ble selskapet ilagt en bot på 20 millioner kroner for misbruk av konkurrerende stilling på flyruten Oslo-Haugesund mot det lille selskapet Coast Air, men heller ikke denne boten er vedtatt.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere