Gå til sidens hovedinnhold

RCL presset til 100 millioners retrett

Royal Caribbean Cruises dropper nå deler av sitt drivstofftillegg etter press fra påtalemyndigheten i Florida.

Etter tett samarbeid med statsadvokaten i Florida og trussel om massesøksmål har cruiserederiet Royal Caribbean Cruise funnet at det er mest fornuftig å droppe kavet om betaling av drivstofftillegg for passasjerer som bestilte sine cruise før 16. november i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Det var 16. november i fjor at RCL innførte et drivstofftillegg for sine cruisereiser på 5 dollar per dag per passasjer. Drivstofftillegget skal dekke opp rederiets økte kostnader til drivstoff som følge av den knallsterke oljeprisen.

Det har imidlertid kommet inn en rekke klager på innføringen som også fungerte retroaktivt for reiser booket før 16. november, men som ble betalt først etter innføringen. Disse vil nå refundert hele tillegget.

Totalt dreier det seg ifølge statsadvokaten i Florida om omkring 300.000 bestillinger, og RCL vil måtte tilbakebetale omkring 21 millioner dollar, eller 107 millioner kroner.

RCL påpeker at refusjonen av denne delen av tillegg ikke vil påvirke selskapets inntjening og resultater, og opprettholder sin tidligere guiding. Passasjerer som har bestilt cruise etter den 16. november vil måtte betale tillegget.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot