NA24.no

Rød morgen for Wall Street

Sist oppdatert:
Aksjene i USA ligger an til å bli mindre verdt fra børsåpningen i New York.

Wall Street ligger an til å starte dagen med en nedgang, selv om aksjefuturene reagerte positivt på sysselsettingstallene fra USA.

NA24 - din næringslivsavis

Tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet viser at antallet nye arbeidsplasser utenfor jordbruket økte med 167.000 i desember. Dette er godt over hva som var forventet. Ifølge en sammenstilling fra Bloomberg News var det ventet at 100.000 nye stillinger skulle bli skapt i julemåneden.

Arbeidsledighetsraten holdt seg på lave 4,5 prosent. Dette var helt i tråd med det markedet hadde ventet. I løpet av ett år har ledighetsraten falt fra 4,9 prosent.

Dow Jones Indicative faller 0,68 prosent. Futuren på den teknologidominerte Nasdaq peker ned 0,29 prosent. S&P 500-futuren faller 0,29 prosent.

Signalene om en svak økonomi har fått enkelte til å spekulere i et rentekutt fra den amerikanske sentralbanken. Dagens jobbtall bidrar til å fjerne enkeltes håp om et rentekutt i USA. Dollaren styrker seg etter at tallene fra det amerikanske arbeidsdepartementet ble kjent. En dollar koster 6,36 kroner.

Det varme været bidrar sammen med veksten i oljelagrene i USA til å holde oljeprisen nede. Frontkontraktene på WTI-oljen koster 55,23 dollar ved råvarebørsen i New York.

Klikk her for å følge oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere