NA24.no

Rød start i New York

Sist oppdatert:
Børspilene peker nedover på de amerikanske børsene.

De amerikanske børsene innleder uken med nedgang.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Den brede S&P 500 faller 1,10 prosent til 929,78 poeng mens industriindeksen Dow Jones faller 1,08 prosent til 8.655,79 poeng. Teknologibaserte Nasdaq faller 1,22 prosent til 1.827,27 poeng.

I forrige uke steg industriindeksen Dow Jones Industrial Average rose 3,1 prosent, S&P 500 steg 2,3 prosent, mens teknologibaserte Nasdaq steg 4,2 prosent. Uken ble kronet med viktige nøkkeltall som viste at ledighetsraten i USA steg og nå er den høyeste på 26 år med 9,4 prosent. Men sysselsettingen faller mindre enn forventet, og ble tolket positivt.

- Det har vært en kraftig oppgang, mens de økonomiske nøkkeltallene fortsatt ikke er gode. Vi inntar en vent – og se holdning. Det vi trenger å se er resultatvekst, og riktig der er vi ikke ennå, sier strateg Gregor Mast ved Clariden leu i Zürich til Bloomberg News.

I markedet er det nå forventninger om nyheter rundt tilbakebetaling fra bankene til myndighetene. Ifølge Washington Post er det forventet at Obama-administrasjonen vil kunngjøre at en høyere andel enn forventet av de store bankene vil kunne få tilbakebetale lån til myndighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere