NA24.no

Røde finanser preger BW Offshore

Sist oppdatert:
BW Offshore innfridde på driften, men dollaren trakk ned finansene.

FPSO- og oljeservicekonsernet BW Offshore har levert et driftsresultat som var bedre enn ventet første kvartal, men bunnlinjen viser et stort underskudd som følge av store valuta- og verdipapirtap.

NA24 - din næringslivsavis

BW Offshore hadde i første kvartal driftsinntekter på 108 millioner dollar, mot 97,8 millioner i samme periode i fjor. Analytikerne hadde ifølge Reuters Research ventet 125 millioner dollar.

Tross de noe lavere driftsinntektene enn ventet så levert BW Offshore et bedre driftsresultat enn analytikerne hadde sett for seg. Driftsresultatet endte på 6 millioner dollar, mot et konsensus på 3 millioner. I samme periode i fjor var driftsoverskuddet på 4 millioner dollar.

Resultat før skatt endte imidlertid på minus 30,8 millioner dollar, mot pluss 30,9 millioner i samme periode i fjor. Hovedårsaken til den voldsomme endringen ligger i finanspostene. Mens BW Offshore i år har verdinedjusteringer på 6,5 millioner dollar og disagio på 12, så hadde selskapet i fjor positive effekter fra de samme postene i første kvartal i fjor på over 27 millioner.

Analytikerne hadde ventet et resultat før skatt på minus 16 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere