NA24.no

Wall Street, Børs, USA, NYSE
Wall Street, Børs, USA, NYSE Foto: MARK LENNIHAN (Scanpix)

Røde piler i New York

Sist oppdatert:
Børsnedtur på trappene.

De amerikanske børsene faller fra start torsdag.

S&P 500 faller 0,60 prosent til 1.102,25 poeng, mens Dow Jones Industrial faller 0,59 prosent til 10.391,52 poeng. Teknologitunge Nasdaq er ned 0,47 prosent til 2.196,35 poeng.

Onsdag endte USA-børsene flatt etter at sentralbanken, som ventet, beholdt styringsrenten på 0-0,25 prosent. Banken holdt som ventet renten uendret og opprettholdt nøkkelformuleringen om at den venter at renten vil bli holdt eksepsjonelt lavt i en lengre periode.

Lav interesse for emisjon
Aksjen i Citigroup faller nærmere 8 prosent etter at finanskonsernets salg av 5,4 milliarder aksjer gikk til 3,15 dollar per aksje.

Dette var mindre enn det myndighetene betalte for aksjene da man gikk inn i konsernet for under finanskrisen. Finansdepartementet, som betalte 3,25 dollar per aksje, uttalte også at det ikke kommer til å selge sin andel på minst 90 dager.

Citigroup vil tilbakebetale henholdsvis 20 milliarder dollar til krisefondet Troubled Asset Relief Program som ble satt opp av amerikanske myndigheter for å yte likviditet til det amerikanske bankvesenet.

Flere søkte trygd
Torsdag kom også myndighetene med de ukentlige tallene fra arbeidsmarkedet.

Antallet førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd økte med 7.000 til 480.000 i forrige uke. Det viser den ukentlige oppdateringen fra det amerikanske arbeidsdepartementet. Samtidig ble tall for uken i forveien nedjustert til 473.000 fra 474.000.

Økonomene ventet at antallet førstegangssøkere ville falle til 465.000 i forrige uke.

Når det gjelder snittet de fire siste ukene så viser antallet førstegangssøkere en nedgang på 5.250 til 467.500. Dette er 15 uke på rad at antallet fallet.

Arbeidsdepartementet kommer også med en oppdatering rundt hvordan de som har vært i mer enn én uke utvikler seg. Utviklingen viser en oppgang på 5.000 til 5.186.000 for uken som ble avsluttet 5. desember.

Konjunkturindekser
Senere på dagen legges de ledende indikatorer frem for november. Her er det ventet en oppgang for åttende måned på rad.

- Det viktigste makrotallet i dag er nok den regionale konjunkturindeksen Philadelphia Fed. Konsensus venter en liten nedgang til 16,0 fra 16,7 i november. Vi får håpe at Philly Fed ikke skuffer med like stort fall som i NY Empire indeksen som kom tidligere denne uken, skriver Nordea Markets i en rapport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere