NA24.no

Rødt i Asia

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Fortsatt frykt for asiatisk tilbakegang etter kredittskvis i USA.

Det går mot ukesavslutning i minus for de asiatiske markedene.

NA24 - din næringslivsavis

Det er fremdeles angst og beven for at svikt i det amerikanske kredittmarkedet skal dra ned inntjeningen i Asia-regionens banker og eksportører.

- Dårlig nytt
- Når det er snakk om subprime er det dårlig nytt for bankene og det gjødsler usikkerheten finansmarkedene, sier en forvalter Shane Oliver i AMP Capital Investors i Sydney.

Den brede Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific-indeksen i Tokyo var fredag morgen ned 0,3 prosent til 151,30 poeng.

Hang Seng-indeksen i Hong Kong var ned 0,24 prosent.

Japan's Nikkei 225 Index falt 0.8 prosent til 16.125,61 poeng. Hovedindeksene var også ned i Sør-Korea, Thailand og Pakistan.

Beskjeden opptur i USA
Wall Street endte beskjedent opp torsdag på sunne økonomiske data, men fredag kommer tallene alle venter på. Børsdagen var en avventningsdag siden mye spenning er knyttet til tall fra arbeidsmarkedet som offentliggjøres fredag. Mange aktører i akjsemarkedet mener at disse tallene vil gi det endelige svaret på tilstanden i amerikansk økonomi.

De tre toneangivende indeksene begynte handelsdagen i minus, men endte til slutt i pluss. Størst ble oppturen for verdens mest kjente indeks, Dow Jones, mens den brede S&P 500 fulgte hakk i hæl.

Nøkkeltall torsdag:

Dow Jones + 0.44% til 13.363,35
Nasdaq + 0.32% til 2.614,32
S&P 500 + 0,43% til 1.478,55

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere