NA24.no

Rødt i New York

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Børsene i USA faller tilbake etter at de lange rentene og oljeprisen stiger.

Wall Street faller tilbake fredag ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones er ned 0,10 prosent til 13552,59 poeng, mens de to andre nøkkelindeksene viser samme tendens. Nasdaq er ned 0,11 prosent til 2.653,77 poeng. S&P 500-indeksen faller 0,19 prosent til 1.522,54 poeng.

Sysselsettingsrapporten fra de amerikanske myndighetene gir ikke bare god smak til aksjemarkedet. De lange obligasjonsrentene stiger til 5,187 prosent og legger press på investorene i aksjemarkedet. Bedre avkastning i obligasjonsmarkedet og rentemarkedet gir bekymringer.

Oljeprisen begynner også å bli faretruende høy for hva aksjemarkedet tåler. Trøbbel ved raffineriene i Nord-Amerika bedrar sammen med uroen i Nigeria til å sende WTI-oljen opp til 72,47 dollar fatet.

Den australske gruvegiganten Rio Tinto har hentet inn Deutsche Bank og Credit Suisse som rådgivere i forbindelse med et bud på den kanadiske aluminiumsprodusenten Alcan. Formålet er å tre frem som en hvit ridder i forbindelse med det fiendtlige budet fra Alcoa, skriver den britiske avisen Daily Telegraph. Rio Tinto vil ikke kommentere spekulasjonene, mens sier at de alltid ser etter muligheter.

Advanced Medical byr 75 dollar per aksje for Bausch & Lomb. For å sikre seg kontaktlinseprodusenten må de bla opp 4,3 milliarder dollar. Oppgjøret vil skje i form av en kontantandel på 45 dollar og 30 dollar i aksjer i Advanced Medical.

Microsoft har satt av 1 milliard dollar for å dekke opp om garantiforpliktelser i forbindelse med klager på selskapets spillkonsoll Xbox360. Kundene har i hopetall klaget på feil i maskinvaren.

Sysselsettingen utenfor jordbruket økte med 132.000 i juni. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene en økning på 125.000.

Ledighetsraten holdt seg uforandret på 4,5 prosent. Det var også i tråd med forventningene. Gjennomsnittlig arbeidsuke økte til 33,9 timer, mens timelønnen økte til 17,38 dollar.

Samtidig ble tallene for mai revidert opp til 190.000 nye arbeidsplasser utenfor jordbruket fra 157.000. Ledighetsraten forble uendret på 4,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere