NA24.no

(npixSca)

Rødt på Wall Street

Sist oppdatert:
USA-børsene faller fra start.

Dårlige tall, på både makro og selskapssiden samt de vedvarende bekymringene knyttet til banksektoren, gjorde det vanskelig for investorene torsdag. Fredagens åpning peker i negativ retning.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

En halvtime etter åpning faller industriindeksen Dow Jones 1,75 prosent til 7.978,96 poeng. Teknologibaserte Nasdaq faller 0,77 prosent til 1.454,11 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen faller 1,45 prosent til 815,36 poeng.

Stemningen blir trukket ned av bekymringer om selskapenes inntjening og utsiktene fremover i det den globale økonomiske nedgangen ser ut til å feste grepet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Før åpning la et av verdens største industriselskap General Electric, frem sine kvartalstall som landet på forventingene. Samtidig advarte GE om at 2009 vil bli et ekstremt vanskelig år og at det hersker ekstrem usikkerhet om de økonomiske utsiktene.

General Electric fikk et nettoresultat på 3,72 milliarder dollar i fjerde kvartal. Det tilsvarer 36 cents per aksje og er en nedgang på 44 prosent fra 6,7 milliarder og 68 cents per aksje i fjerde kvartal året før.

Ifølge Thomson One ventet analytikerne et resultat per aksje på 37 cents av en omsetning på 50 milliarder dollar.

Omsetningen falt til 46,2 milliarder dollar fra 48,5 milliarder dollar i fjerde kvartal 2007.

- GE representerer hele markedet. GE er bjellesau fordi de operer i nesten alle segmenter av markedet, og det er ingen segmenter man kan se på og si at det ser bra ut nå. I snitt sier selskapene at de venter et meget, meget utfordrende år, og det er det som forsårsaker problemet, sier sjefstrateg Paul Mendelsohn ved Windham Financial Services til nyhetsbyrået Reuters.

I Europa hersker det også negativ stemning fredag. Ny statistikk bekreftet at Storbritanninas økonomi er i resesjon for første gang siden 1991.

Rapporteringssesongen fortsetter med full tyngde i USA. Før åpning var også Schlumberger ute med sine resultater. Oljeservicekjempen rapporterer om at resultatet etter fjerde kvartal ble lavere.

Resultatet etter det siste kvartal i 2008 falt til 1,15 milliarder dollar fra 1,38 milliarder dollar i fjerde kvartal 2007. Omsetningen viste derimot en vekst til 6,87 milliarder dollar fra 6,25 milliarder i samme periode.

Ifølge Marketwatch ventet analytikerne ifølge FactSet at Schlumberger ville legge frem et resultat på 1,08 dollar per aksje.

Selskapet varslet i desember at de ikke ville klare å nå forventningene i markedet. Den kraftige nedgangen i oljeprisen medfører at oljeselskapene har strammet inn på investeringen i nye prosjekter.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere