NA24.no

Rødt på Wall Street

Skuffende salgstall fra detaljhandelen sender Wall Street ned like etter at handelen åpnet torsdag. Følg utviklingen her.

Industriindeksen Dow Jones faller 0,06 prosent til 11.233,15 poeng, mens den teknologidominerte Nasdaq-indeksen er tilnærmet uforandret på 2.359,69 poeng.

Aksjene på den mer brede S&P 500-indeksen er ned 0,08 prosent til 1.310,48 poeng.

Det er særlig de skuffende tallene fra detaljhandel kjedene som sender kursene på Wall Street ned. Detaljhandelen i mars var svakere enn ventet. Kaldt og dårlig vær får skylden for utviklingen og utsiktene for april er ikke bedre. I fjor falt påsken i mars og dette bidro til å legge en demper på fjorårets salg.

I år er påsken i april og det kan føre til at detaljhandelen for denne måneden blir svakere enn hva tilfellet var i fjor.

Tall over antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd falt for tredje uke på rad. Antallet langtidsledige faller også i USA.

Oljeprisen begynner å nærme seg 68 dollar pr. fat. Dette er med på å legge en demper på investeringsvilligheten til de amerikanske aksjemarkene. Høy oljepris har dårlig innvirkning på Wall Street.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere