Reagerer på NRK-dekning

Foto: Brage Aronsen (Partiet Rødt)

Parti reagerer på at NRK velger å reise med den israelske marinen.

27.06.11 11:52

Når NRK skal dekke Ship to Gazas forsøk på å bryte blokaden rundt Gaza velger NRK å reise med den isralelske marinen, ifølge Sveriges Radio.

Turid Thomassen, leder i Rødt, er i Athen for å følge båtens avreise og reagerer på statskanalens valg.

- Det er heller journalistisk tvilsomt, skriver Thomassen i en melding

NRKs utenrikssjef Knut Erik Holm har sagt at de har takket ja til tilbudet fordi det er journalistisk interessant.

- Israel har et gigantisk informasjonsapparat for å påvirke mediedekningen av landets overgrep mot den palestinske befolkningen. Det er åpenbart at hva slags vinkel du ser ting fra er helt avgjørende for hvordan du dekker det. Dette er en ulovlig blokade fra Israel sin side som må oppheves. Det sømmer seg ikke for et statlig norsk kringkastingsselskap å dekke dette embedded, fortsetter Rødt-lederen.

Israels regjering advarte søndag journalister mot å delta på Ship to Gazas konvoi. Rødt-lederen mener NRKs sikkerhetsbegrunnelse er mer akseptabel, selv om det kommer til å være svenske journalister som følger båten.

- Det er klart at NRK ikke skal føle at de må sette sine ansattes sikkerhet i fare, men hvis de tror Israels reaksjon også denne gangen vil utgjøre en fare for aksjonistenes sikkerhet blir det desto mer tvilsomt å dekke dette fra et israelsk marinefartøy. Alternativet til å dekke det gjennom å delta på Ship to Gazas konvoi burde vært en egen nøytral pressebåt, skriver Turid Thomassen i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag