NA24.no

Reagerer på ny Telenor-topp

NY KONSERNDIREKTØR: Tidligere ambassadør Katja Christina Nordgaard blir en av tre nye konserndirektører i Telenor.
NY KONSERNDIREKTØR: Tidligere ambassadør Katja Christina Nordgaard blir en av tre nye konserndirektører i Telenor. (Telenor)
Sist oppdatert:
Flere reagerer på ansettelsen av ettersom Katja Christina Nordgaard bidro til at Telenor fikk lisens i Myanmar.

Oslo (NTB): Nordgaard ble tidligere denne måneden ansatt som konserndirektør i Telenor med ansvar for myndighetskontakt i 13 land, blant dem Myanmar. Hun tiltrer stillingen i august.

Les egen sak: Brekkes døråpner blir konserndirektør i Telenor

Ifølge Aftenposten skal Nordgaard ha spilt en viktig rolle som døråpner for Telenor i Myanmar i forbindelse med utbygging av landsomfattende telekomtjenester.

– I en situasjon der dette oppfattes som om hun nå premieres i Norge for sin gode innsats for Telenor i Myanmar, så er det ikke så bra, sier seniorforsker Halvard Leira ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt.

Nordgaard, som var ansvarlig for Myanmar inntil landet fikk egen norsk ambassade i oktober i fjor, møtte i 2012 Hla Myint Oo, leder for utenrikskomiteen i underhuset i nasjonalforsamlingen i Myanmar, ifølge avisen The Irrawaddy. På møtet deltok også representanter for Telenor og Statoil.

Også Audun Aagre, som leder Den norske Burmakomité, er kritisk til overgangen.

– Nordgaard var svært sentral i å skaffe Telenor lisenser verdt store summer i Myanmar i sin tid som ambassadør, og har en høy stjerne hos burmesiske myndigheter. Når hun kort tid etter får en toppjobb i Telenor, er det forståelig at mange i Myanmar stiller spørsmål ved Norges motiver, sier han.

Utenriksdepartementet sier i en kommentar at ansettelsen av Nordgaard i Telenor er uproblematisk.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere