NA24.no

NY KONSERNDIREKTØR: Tidligere ambassadør Katja Christina Nordgaard blir en av tre nye konserndirektører i Telenor.
NY KONSERNDIREKTØR: Tidligere ambassadør Katja Christina Nordgaard blir en av tre nye konserndirektører i Telenor. (Telenor)

Reagerer på ny Telenor-topp

Sist oppdatert:
Flere reagerer på ansettelsen av ettersom Katja Christina Nordgaard bidro til at Telenor fikk lisens i Myanmar.

Oslo (NTB): Nordgaard ble tidligere denne måneden ansatt som konserndirektør i Telenor med ansvar for myndighetskontakt i 13 land, blant dem Myanmar. Hun tiltrer stillingen i august.

Les egen sak: Brekkes døråpner blir konserndirektør i Telenor

Ifølge Aftenposten skal Nordgaard ha spilt en viktig rolle som døråpner for Telenor i Myanmar i forbindelse med utbygging av landsomfattende telekomtjenester.

– I en situasjon der dette oppfattes som om hun nå premieres i Norge for sin gode innsats for Telenor i Myanmar, så er det ikke så bra, sier seniorforsker Halvard Leira ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt.

Nordgaard, som var ansvarlig for Myanmar inntil landet fikk egen norsk ambassade i oktober i fjor, møtte i 2012 Hla Myint Oo, leder for utenrikskomiteen i underhuset i nasjonalforsamlingen i Myanmar, ifølge avisen The Irrawaddy. På møtet deltok også representanter for Telenor og Statoil.

Også Audun Aagre, som leder Den norske Burmakomité, er kritisk til overgangen.

– Nordgaard var svært sentral i å skaffe Telenor lisenser verdt store summer i Myanmar i sin tid som ambassadør, og har en høy stjerne hos burmesiske myndigheter. Når hun kort tid etter får en toppjobb i Telenor, er det forståelig at mange i Myanmar stiller spørsmål ved Norges motiver, sier han.

Utenriksdepartementet sier i en kommentar at ansettelsen av Nordgaard i Telenor er uproblematisk.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere