NA24.no

REC bedrer driften

Foto: Andrè Clark Utvik
Sist oppdatert:
Solcelleselskapet REC gjorde det bedre enn ventet på driften i tredje kvartal, men negative finansjusteringer ødela bunnlinjen.

REC fikk et driftsresultat før avskrivninger på 827 millioner kroner, mot 449 samme kvartal i fjor. På forhånd hadde analytikerne i snitt ventet 703 millioner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Bunnlinjen ble likevel blodrød, med minus 896 millioner etter skatt, mot minus 1.008 i fjor. Dette er påvirket av finansposter som endringer i valutakurser og verdiendringer på konvertible obligasjoner, opplyser selskapet.

Driftsinntektene økte fra 2.071 til 3.783 millioner, også det litt bedre enn ventet. Driftsresultatet økte fra 46 til 155 millioner.

REC skriver i kvartalsrapporten at resultatet er positivt påvirket av høyere salgsvolum og vekst i Singapore, men negativt påvirket av restruktureringskostnader og et strømbrudd.

Få minutter etter børsåpning er REC-aksjen ned 0,4 prosent til 22,03 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere